di.19.julENTR

Moustash . dinsdagavond live

ENTR caféconcerten . zomer '22

Polderpunk en vuil feestgedruis

Deze band-met-eigen-smoel brengt een rijkelijk gevarieerde set waarbij de nietsvermoedende luisteraar getrakteerd wordt op een heerlijke potpourri van swing, ska, Frans chanson, Nederpop, liedkunst, balkan, en bossa nova.  Met hun roots in het straatspektakel doorweven de mannen van Moustash deze muzikale weelde met spontane humor en poëzie, in interactie met het publiek.  De muzikanten van Moustash ontpopten zich tot halfslachtige acrobaten, zingende marskramers, vliegende paarden, slechte goochelaars, maar bovenal aanstekelijke muzikale entertainers.
Na de live demo-opnames op de cd “Kartoush” (2006) volgden 2 full albums “Tomat Krevet” (2009) en “Pochtron” (2012). In 2017 kwam de EP “Haar” uit.

Neem een kwart liter enthousiasme, een halve kilo boem-patat, een theelepel “zou’t wel een feestje kunnen worden” en een Frans brood. Leg het witloof op de vensterbank en hang de broccoli aan het plafond. Verkruimel het Frans brood en rasp de kaas. Meng alles met een accordeon-mixer, snij het mengsel in lange repen met een vlijmscherpe gitaar-rif, en hang deze even te drogen aan de contrabas. Verwarm intussen de trommels op 250°C, en leg alles in een cajon op een bedje van trompet. Laat alles gedurende 75 minuten aanbranden, terwijl je de horlepiep danst: Hoppa! Hier is Moustash!

Maarten Vanhoucke – zang, accordeon, ukulele, trombone & comp.
Erik Lievens – zang, gitaar, accordeon, melodica & comp.
Tom Deman – contrabas
Günther Biesbrouck – percussie en drum
Koen Eekhout – trompet & zang

Moustash speelde eerder op het Cactusfestival (Brugge), Mano Mundo (Boom), het Virusfestival (Eindhoven), het Rozentheater (Amsterdam), het Jeugdcircusfestival (Gent), Jeugdtheater Bronks (Brussel), Fiesta Mundial (Balen), Gentse Feesten, het TAC (Eindhoven), Festival des Pommes (Blanmont), het theaterfestival Over ‘t ij (Amsterdam), LVC (Leiden), het Totaalfestival (Bladel), Schouwburg Kortrijk ...

moustash.be