vr.01.decKelderzaal

Mr ID ft. STARS REGGADA

Unieke mix van traditionele en futuristische Marokkaanse Bas & Dance

Abderrahman El Hafid aka Mr ID is een DJ uit Casablanca (Marokko).  Muzikaal werd hij gevormd door zijn vinyls, zijn muziek en een mix van sounds van verschillende instrumenten.  Op de achtergrond van zijn muziek horen we duidelijke invloeden van Old School rap,  jazz en funk. Daarmee vermengt hij op een subtiele manier de magie van de traditionele Marokkaanse en Afrikaanse muziek tot een nieuw hedendaags geluid.

Na een universitair parcours heeft hij ondertussen een hele weg afgelegd als résident in verschillende gerenommeerde Marokkaanse muziekclubs.
Zijn carrière kreeg in 2006 een extra impuls door de oprichting van de groep 'Feel the Vibe', een uitzonderlijke mix van een DJ met saxofoon, viool en percussie. 
'Feel the Vibe' deed een hele waslijst van nationale en internationale podia, festivals, concertzalen en clubs aan.

Dit project is een unieke samenwerking tussen Mr ID en de Stars Reggada groep uit Oujda o.l.v. Mansour Bel Khyalat. Samen presenteren ze een extatische combinatie van hedendaagse electronische muziek en de traditionele reggadamuziek en -dans uit het Marokkaanse Rifgebergte.

STARS REGGADA

Reggada is een traditionele Riffijnse krijger dans en muziek van Marokko. Om een overwinning te vieren, zouden de mannen met hun geweren dansen en extatische liedjes spelen op de Gaita en de Bendir, woest stampend op de grond die ze veroverden. Deze productie omvat de Stars Regadda, geleid door Mansour Bel Khyalat, bij de meest bekende dansers en muzikanten in het genre.

Mr ID ft. STARS REGGADA
Dit project betreft een unieke samenwerking tussen DJ Mr ID en de STARS REGGADA groep uit Oujda. Samen zullen zij een extatische combinatie van Marokkaanse Bas muziek en traditionele musici en dansers presenteren.

Praktisch

vrijdag 01 december 2017

deuren 19:30
concert 20:00

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


Yüzyüzeyken Konuşuruz


LATCHO BILO


Artists Against Apartheid