do.01.junTurbinezaal

Mujer_Klórica ft. Alicia Carrasco & José Manuel Léon (MIDIMIX #07)

Homenaje flamenca a las mujeres

Alicia Carrasco en José Manuel Léon zijn beiden afkomstig uit het Algeciras in de provincie Cadiz.
Alicia Carrasco start haar zangcarrière begint aan de zijde gitarist Paco Martin.  Met haar doorleefde stem en haar vrije benadering van het genre brengt ze de pure flamenco tot leven.  Ze won verschillende prijzen en werkte samen met grote namen zoals Carmen Linares en Ginesa Ortega (en zelfs met Isabel Pantoja, maar dat is een ander verhaal). 
José Manuel Léon begon op 13-jarige leeftijd gitaar te spelen, onder de deskundige begeleiding van zijn vader Salvador Andrades. José.. Hij brengt zijn eerste album Sirimusa uit in 2006.  Het album werd live gelanceerd op de ‘Bienal de Flamenco de Sevilla’ (ed. 2006) en scheert daarna nog hoge toppen op ‘Malaga en Flamenco’ (2007) en het ‘Festival de Jerez’ (ed. 2008). De volgende jaren volgen er heel wat boeiende samenwerkingen.  Zowel flamenco pur sang ( o.a. met Carmen Linares en Gerardo Nuñez) als uitstapjes naar de jazz (o.a. Kikke Perdomo, Martin leiton en Borjan Barruetta) en  de experimentele elektronische muziek (Artomático) passeerden de revue. 
Alicia Carrasco en José Manuel Léon werkten ook mee aan het project ‘Rosa de Papel’ van Myrddin.
Sinds 2014 werken ze samen aan Mujer_Klórica (mét underscore), een project waarin verscheidenheid, gelijkheid en vrouwenrechten centraal staan en waaraan heel wat geëngageerde muzikanten meewerkten.  Voor dit bijzonder mooie project zochten en vonden Alicia en José Manuel hun inspiratie in diverse muzikale tradities en genres, met flamenco als rode draad. 
Mujer_Klórica werd ondertussen in diverse formats gepresenteerd op podia in Spanje, Marokko, Frankrijk, Zwitserland, Duitsland, Ierland, Nederland en België.  Vandaag staat Mujer_Klórica in De Centrale.  Een flamenco hommage aan de vrouw !

Alicia Carrasco - cante
Karen Lugo - baile
Jose Manuel Leon - guitarra
Audun Waage - trompeta

Ruven Ruppik - percusion

VIDEO

Praktisch

donderdag 01 juni 2017

Deuren: 19u30
Aanvang concert: 20u00

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


Duo Jansouz . Sepand & Khorshid Dadbeh


Ozferti + DJ Garreth McMullan


Yüzyüzeyken Konuşuruz