do.14.decKelderzaal

MYRDDIN TRIO

Flamenco Trio ft. Nathan Daems & Ana Llanes

Myrddin De Cauter speelt met virtuoze klasse gitaar. Nathan Daems is een al even begaafd muzikant, steeds op zoek naar nieuwe klankkleuren op verschillende blaasinstrumenten. Flamencodanseres Ana Llanes leeft 100% voor haar dans.  Samen vormen ze een fantastisch trio. Hun interpretatie van de flamenco is te bewonderen op het podium van De Centrale.  Myrddin is al meer dan tien jaar dé flamenco gitarist van de lage landen én een graag geziene gast in De Centrale.  Nathan Daems is een Belgisch multi-instrumentalist die onder meer saxofoon, fluit en ney, washint, kaval en Turkse klarinet speelt.  Sterdanseres Ana Llanes woont sinds kort in België waar ze sinds enige tijd al intensief samenwerkt met Myrddin en Nathan Daems.

Myrddin is al meer dan tien jaar dé flamenco gitarist van de lage landen én een graag geziene gast in De Centrale.  Met zijn cd Rosa de papel trok  hij alle registers open en bracht flamenco van het hoogste niveau, een voorlopig hoogtepunt in zijn carrière.  Als zoon van een van de grootste muzikale talenten die België rijk is leerde Myrddin op jonge leeftijd klarinet en flamencogitaar spelen. Wat hij leerde van zijn vader vulde hij aan met een klassieke opleiding, waarna hij naar Spanje trok om les te volgen bij verschillende flamencosterren.  Onlangs toerde hij nog met ‘The Guitar Hero’, een schitterend eerbetoon aan Paco de Lucia.

Nathan Daems is een Belgisch multi-instrumentalist die onder meer saxofoon, fluit en ney, washint, kaval en Turkse klarinet speelt.  Hij is o.a. bekend van Ragini Trio, Nathan Daems Karsilama Quintet, Bazaar d'Orient, Antwerp Gipsy Ska Orchestra, Collective N Trance, ...maar het is met Black Flower dat hij de hoogste muzikale toppen scheert.  Maar hij is dus ook bandlid bij Myrddin en die combinatie is toch ook niet mis.

Ana Llanes danste van kleins af heel intensief ballet terwijl haar vader van ’s morgens tot ’s avonds Paco De Lucia grijs draaide en probeerde zijn dochter te overtuigen flamenco te dansen.  Eerst had ze er geen oren naar maar toen sloeg de vlam toch over … en hoe!  Ze volgde les bij grote dansers zoals Mercedes Ruiz, Joaquin Grilo en Ana Maria Lopez en verhuisde naar Istanbul waar ze een van de top flamencodanseressen van Turkije werd. Sinds kort woont ze in België waar ze sinds enige tijd al intensief samenwerkt met Myrddin en Nathan Daems.

Praktisch

donderdag 14 december 2017

deuren 19:30
concert 20:00

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


SHOWTIME BALKANKOOR & SAMENSPEL


Picking Combo


LEERLINGENFEEST . ON STAGE 24