zo.08.mrtENTR

Niels Van Heertum (solo) //Bram De Looze & Lennart Heyndels

OPATUUR’S JAZZ-CLUB

Niels Van Heertum (Euphonium)

Euphoniumspeler Niels Van Heertum is van vele markten thuis. Zo vervoegt hij geregeld Marble Sounds, Mâäk en Va Fan Fahre en speelt hij ook bij Ifa Y Xango en het Jens Maurits Orchestra. Zo verzorgde hij de soundtrack bij de opening van de vernieuwde Schouwburg (de Warande) samen met de koorddanseres Johanne Humblet. Voor de compositie van die soundtrack maakte Niels gebruik van elektronica, loops en verschillende blaasinstrumenten. Dat resulteerde in een spannend en filmisch geluid.

Bram De Looze (piano) & Lennart Heyndels (bas)

Pianist Bram De Looze stapelt indrukwekkende projecten op, met op kop Pentadox en een trio met Joey Baron en Robin Verheyen. Hij laat zijn improvisatietalent solo los op de unieke Chris Maene Straight Strung Grand Piano. De Looze is geen pianist die zich snel laat labelen, voortdurend op zoek naar nieuwe vormen van expressie. Pianobouwer Chris Maene koos hem als jazzambassadeur voor zijn revolutionaire piano met parallelle in plaats van diagonale snaren. Deze keer werd er ook aan de vorm van het klavier gesleuteld.

Lennart Heyndels is een Belgisch contrabassist en komt uit Mechelen. Hij brengt de tijd door met een grote variëteit aan muzikanten. Zijn muziek karakteriseert zich door het gebruik van simpele duidelijke ideeën binnen complexe muzikale structuren die vaak ruimte laten voor improvisatie. Lennart studeerde aan het Koninklijk conservatorium Den Haag, het Conservatorium van Amsterdam en CNSMDP in Parijs.

TAPAS SCHOTEL

Tapas schotel te verkrijgen met 6 verschillende soorten tapas à € 12,50.
De tapas worden geserveerd tussen 19:00 en 20:00.
Concert alleen kan uiteraard ook, eten is niet verplicht - reserveren is wel aan te raden!

Praktisch

zondag 08 maart 2020

20:00

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


SHOWTIME BALKANKOOR & SAMENSPEL


Picking Combo


LEERLINGENFEEST . ON STAGE 24