di.24.aprENTR

ODESSALAVIE

klezmer pas trop kasher

Na hun pakkende ontmoeting in Roemenië in 2013, waarbij het meteen klikte, besloten Aurélie Charneux en Silvia Guerra om verder te gaan dan origine en het wederzijds verkennen van hun verleden. Ze delen de zin om terug te keren naar de oorsprong van klezmer, een pure en eenvoudige vorm. Het resultaat is een kruising van zielen, met (ir)relevante en ontroerende (voet)noten. Hun muziek wil klappen van waarheid uitdelen, de delicatessen van het leven toefluisteren en de schoonheid uitschreeuwen.
Aurélie en Silvia springen in de bres voor de rechten van visionaire minderheden, uitgeblazen visies en stikkende blazers. Door de behoefte aan menselijkheid, gevoelig tegenover de andere, via muziek en met hun eigen woorden, spreken zij de taal van anderen die hen diep aanspreekt.

Odessalavie is Aurélie Charneux op klarinet en Silvia Guerra op accordeon

Aurélie Charneux was acht jaar toen ze klarinet begon te spelen. Ze volgde een klassieke conservatoriumopleiding te Bergen en te Luik. Daarnaast volgde zij geïmproviseerde muziek met Michel Massot en Garrett List. Vandaag is zij actief in een heel aantal verschillende muziekstijlen. Af en toe speelt zij voor de Koninklijke Opera van Wallonië, maar ook in verschillende groepen voor straatmuziek, in Cantate de Bisesero (Groupov), in het orkest Vivo (Garrett List), met de zangeres Zahava Seewald, en zo voort. Aurélie heeft de klezmer groep Klezmic Zirkus opgericht waar zij zelf composities voor maakt en die de afgelopen jaren vaak heeft opgetreden. Ook speelt zij in het atypische duo Les Anchoises dat zichzelf uitriep tot The Living Juke Box en sinds kort in het duo Odessalavie.

Naast haar studie plastische kunsten aan de Academie voor Schone Kunsten van Bologna (Italië) begon Silvia Guerra accordeon te leren. Tussen 1997 en 2002 werkte zij als muzikante en actrice samen met circus Bidon, de jongleur Gino Rayazone (Marseille, FR) en de groep Les Madeleines (Franse Pyreneeën). Zij volgde verschillende opleidingen clown, o.a. met Michel Dallaire en Caroline Obin. Daarna ging ze gedurende enkele jaren op tournee met verschillende circusgezelschappen en een muzikaal cabaret. In 2008 richt zij samen met Maria Mazzotta en Marianna Melis het vandaag nog steeds actieve spektakel Cabaret Ritalia op. Sinds 2012 werkt Silvia samen met de Belgische jongleur David Lippolis voor het straattheaterspektakel Pizza Lippo en sinds 2013 speelt zij in het duo Odessalavie.

odessalavie.blogspot.be

Praktisch

dinsdag 24 april 2018

20:00

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


Ozferti + DJ Garreth McMullan


Yüzyüzeyken Konuşuruz


LATCHO BILO