vr.03.meiKelderzaal

Okkupeerder CD release + support A School Called Tribe

UAF – Urban Art Festival

Okkupeerder CD release + support A School Called Tribe

Okkupeerder is het Gentse hiphop collectief rond drummer Jan Heirman. Vier muzikanten en twee woordsmeden brengen een hevige mix tussen rap, slam poetry, hiphop en jazz.  Verwacht geen gouden kettingen en schaars geklede danseressen (jammer maar helaas), maar aan rijmelarij en instrumentale prestaties van de bovenste plank. Begin oktober 2018 kwam er een videoclip uit van de single ‘360°’. In 2019 komt de langverwachte tweede plaat ‘Ergens Onderweg’ uit.

www.okkupeerder.be

_____

support A School Called Tribe

Sinds enkele jaren is De Centrale partner van het project A School Called Tribe (aSCT), een muzikale Urban-beweging en kunsteducatieve werkplaats waar jongeren met diverse achtergronden sociaal-artistiek aan de slag gaan.
aSCT organiseert muzikale samenkomsten voor jongeren met een verschillende achtergrond, maar met een gemeenschappelijke interesse in hiphop, slam poetry en jazz.
Door het samenbrengen van deze jongeren die “streetwise” met muziek aan de slag gaan en jongeren die “klassiek” muziekonderwijs (DKO, Kunsthumaniora, Conservatorium) volgen, creëert aSCT een interessante sociale meerwaarde.  Ze geven jongeren niet alleen een muzikale-narratieve uitlaatklep maar zetten terzelfdertijd aan tot maatschappijkritische reflectie en activisme.
Maak u op voor ‘A School Called Tribe’, een licht ontvlambare onvoorspelbare cocktail van hiphop, slam poetry & jazz !

www.asct.be

_____

UAF – Urban Art Festival

Rhythm Naturals en De Centrale brengen met deze 7e editie van UAF opnieuw een gevarieerd jongerenprogramma. Op het programma staan concerten, een aantal cross-over danscreaties, de Vlaamse pre-selecties van de internationale End Of the Weak Belgium MC battle, BOTY – BeatBox Battle Of The Year, workshops en enkele presentaties van cultureel ondernemerschap.
Top of the bill is de finale van de MNM Urbanice Battle Of Talents op zaterdag 04 mei.
De 10 finalisten tonen op UAF het beste van zichzelf tijdens een live uitzending van MNM Urbanice vanuit De Centrale.

Praktisch

vrijdag 03 mei 2019

20:00 - 23:00

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


Duo Jansouz . Sepand & Khorshid Dadbeh


Ozferti + DJ Garreth McMullan


Yüzyüzeyken Konuşuruz