do.08.oktTurbinezaal

Onder-Weg van Huis (12+)

Een vertelconcert over kindvluchtelingen

Tijdens het vertelconcert 'Onder-Weg van Huis' ga je mee op de vlucht met twee kinderen.  Batoul kom uit Syrië. Samen met haar moeder en broertje Amjad slaat ze op de vlucht nadat haar vader en zusje Maryam omkomen bij een aanval met een mortiergranaat. Sat Paal is een Sikh-jongen uit Afghanistan. De Sikh vormen er een minderheidsgroep en worden vervolgd. Op hun tocht worden ze geconfronteerd met heel wat hindernissen en angsten.

Kinderen worden verondersteld kind te kunnen zijn. Zonder zorgen, zonder al te grote verplichtingen, zonder al te veel verantwoordelijkheden. Spijtig genoeg is dit niet voor ieder kind zo. Momenteel zijn er wereldwijd ongeveer 31 miljoen kinderen op de vlucht. Soms met hun familie, soms alleen. Gevlucht voor oorlog, geweld, extreme armoede en natuurrampen. Oorzaken waar ze niets aan kunnen doen, maar waarvoor ze wel de hoogste prijs betalen. Leren, spelen, gezond opgroeien in een veilige omgeving: dat zit er voor hen niet in.

​Tekst: Bart Happaerts
Muzikale begeleiding: Katja Vander Poorten en Daithi Rua

Een productie van CultuurMolen vzw

Deze voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar.

Dit zegt het publiek over de voorstelling:
"Warme mooie intense avond. Beklijvend. Zou op elke school moeten gespeeld worden. Een verrijking voor de jonge mensen."
"Zeer mooi en ontroerend."
"Zo hard de moeite waard! Prachtige live muziek en pakkende vertelsels. Dit is zo belangrijk! Laten we elkaar weer zien als mens, en niet als statistiek."

video

Praktisch

donderdag 08 oktober 2020

20:00 - 21:30

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


Yüzyüzeyken Konuşuruz


LATCHO BILO


Artists Against Apartheid