zo.13.mrt

OP ZOEK NAAR DIVERSITEIT

INTERCULTURELE WANDELING IN DE WIJK SLUIZEKEN-TOLHUIS-HAM

De Centrale nodigt je uit op een interculturele wandeling in de wijk Sluizeken-Tolhuis-Ham.

In Gent werden in 1964 de eerste Turkse immigranten in het vreemdelingenregister ingeschreven. Zij waren uiteraard niet de eerste buitenlanders die in Gent toekwamen. Het Gent dat we vandaag kennen, is het resultaat van een hele reeks migratiestromen uit onder meer Marokko, Slovakije, Italië, Algerije en Ghana. Vandaag hebben één op vijf Gentenaars een andere origine.

Gent is een diverse wereld geworden, gevormd door een bonte collectie mensen uit alle windstreken. Het maakt van de stad een wondere belevenis, met een uitzonderlijke rijkdom aan ervaringen en confrontaties.

Op 13 maart 2016 kan je genieten van deze boeiende stadswandeling in de wijk Sluizeken-Tolhuis-Ham, onder deskundige leiding van Tina De Gendt en Ellen Schiffer.

Programma:
9u00 - 10u00: ontbijt in De Centrale
10u00-12.00: interculturele wandeling
12.00-12.30: afsluitmoment met mogelijkheid om de kortfilm YOLDA te bekijken (een muzikaal creatieproject ihkv 50 jaar migratie Gent)

Met de steun van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en de  Anna Lindh Foundation/vzw Medea, in samenwerking met vzw Gandante..