wo.22.febTurbinezaal

POELBAL ON THE MOVE (#FOTM8)

Fiddlers on the Move #8 – 5 dagen in het teken van de folkviool

De Poelband

Ook dit jaar organiseren we een heus balfolk met een extra grote dosis violen.  De Poelband, het studentenorkest van Kunstacademie De Poel onder leiding van Naomi Vercauteren, opent opnieuw de dans.  Met een podium vol violen en andere instrumenten staan ze te popelen om al hun energie over te dragen naar de dansvloer.

Facebook

(foto © Filip Verpoest)

Caamaño&Ameixeiras

Het duo Caamaño&Ameixeiras is intens verbonden met de muzikale tradities van Galicië.  Sabela Caamaño (chromatische accordeon) en Antía Ameixeiras (viool en zang) treden sinds 2018 voornamelijk op in hun geboortestreek, maar ook in andere delen van Spanje en daarbuiten groeit hun populariteit langzaam maar zeker.  Caamaño&Ameixeiras brengen voornamelijk instrumentale nummers, naast een aantal zorgvuldig gekozen vocale stukken.  Traditie is  het uitgangspunt, maar wel opgevat als iets levends en voortdurend in beweging.

Aire!, hun eerste album, kwam uit in 2021 en werd geproduceerd door muzikant Diego Galaz, in samenwerking met Sílvia Pérez Cruz, Fetén Fetén, Abraham Cupeiro, Xavi Lozano, Carola Ortiz, Pablo Martín en Apel·les Carod.

Website

Praktisch

woensdag 22 februari 2023

19:30 deuren
20:00 De Poelband
21:00 Caamaño&Ameixeiras

  • geen voorverkoop
  • aan de kassa € 7,00
  • inbegrepen in de all-in-pas
  • kansentarief € 1,40

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


Artists in Residence . A Two-Night ShowCase #1


Kwame Mülzz & The 360's


Artists in Residence . A Two-Night ShowCase #2