wo.07.decTurbinezaal

PRINS HABBAT EN HET LICHTKASTEEL (ALLES KIDS)

Muziektheater | over de zoektocht naar geluk

Prins Habbat is een knappe jongen.  Hij is zo knap dat zijn stiefmoeder, door jaloezie geplaagd, hem uit de weg wil ruimen.  Een beetje Sneeuwwitje-achtig, maar ook niet - want in plaats van de zeven dwergen ontmoet prins Habbat de zeven duifkes. Ze nemen hem mee naar een toverkasteel aan de rand van de zee, waar hij opgroeit tot een onweerstaanbaar coole held.  Maar het gevaar is nog niet geweken...

Prins Habbat en het lichtkasteel is een voorstelling waarin de zoektocht naar geluk centraal staat. Sprookjespoëzie en dans, een spannend verhaal, live-muziek van muzikale duizendpoot Bert Bernaerts en klassiek fluitiste Sarah Vermeyen - en dit alles in een regie van Femke Heijens, bekend van het tegendraadse ensemble Eisbär.
Na Lounja en de Tseriel maakt de Sprookjesweverij opnieuw muziektheater gebaseerd op de mondelinge traditie van de Berbers. Niet op een oubollige manier, maar duidelijk en radicaal hedendaags. Ze bewerken en moderniseren de verhalen en gebruiken ze als klei voor dynamische, hedendaagse muziektheatervoorstellingen.
De Sprookjesweverij werd in 2013 opgericht door Yamina Takkatz en muzikant/ componist Han Stubbe.Vertrekpunt is de fascinatie van actrice en theatermaakster Yamina Takkatz voor de Berbersprookjes uit haar land van origine (het Algerijnse Kabylië), en haar geloof in de noodzaak om het Maghrebijnse erfgoed een positieve plek te geven in het culturele beleven van de kinderen van vandaag.

Een voorstelling van De Sprookjesweverij; regie: Yamina Takkatz & Femke Heijens; tekst: Han Stubbe; compositie: Bert Bernaerts; spel: Sarah Vermeyen, Tegest Pecht Guido Yamina Takkatz & Bert Bernaerts; decors, licht & kostuum: Sibren Hanssens.

Praktisch

woensdag 07 december 2016

deuren 14u00
aanvang 14u30

duur 50’
leeftijd 7+

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


Yüzyüzeyken Konuşuruz


LATCHO BILO


Artists Against Apartheid