di.03.meiENTR

Renée

Gianni Marzo presents

Renée (Sys) staat bekend om haar bezwerende fluisterfolkpop en melancholische indierock.  Het pakt je en het laat je niet meer los. De zangeres uit Sijsele zingt naast haar eigen muziek ook nog bij geweldige bands als Marble Sounds, Ansatz Der Maschine en Winterslag.  In haar eentje stond ze ooit nog op het podium van de AB, Trix, Het Depot en De Vooruit als support van o.a. Baxter Dury, Howe Gelb, Don Mc Lean, Isobel Campbell en de betreurde Mark Lanegan.  Haar laatste plaat dateert wel alweer van 2015.  Wij hopen met u dat ook deze draad snel wordt opgepikt.

“Met een stukje cellulosetape ga ik voor je te werk, herstel een papercut en trek ten strijde met gitaar en stem naar het trapje van het podium. Om het nog eens te beklimmen ‘solo’ en om u na zoveel hiaten terug binnen te lokken in mijn wereld. Een wereld tussen albums Extending Playground en Marching, kindergejoel, smeeddrang, poëtische escapades voor het aanwakkeren van de schrijfdrang en als surrogaat voor platte rust en nieuwer songmateriaal dat mijn gemoedsrust sust; een derde album is in de maak. Ik ben zelf net opgestaan dus u hoeft niet in een dansbui neder te strijken, we zoeken samen wel even onze mood tussen woord en mijmering.
Voor de gelegenheid komt niet minder dan Gerd Van Mulders me vergezellen op bugel o.a., Gerd is mijn broeder en compagnon de route die ik leerde kennen tijdens mijn allereerste tour in het zog van Isbells en waarmee ik geregeld baan afleg naar concerten met Marble Sounds maar vooreerst een lyrisch muzikant. De gelegenheid dient zich eindelijk eens aan om samen wat te musiceren, ik kijk er alvast heel erg naar uit. Een tweede mysterieuze gast zal ons die avond eveneens verblijden, degenen die de mei-avond trotseren zullen niet rouwig zijn.”

Praktisch

dinsdag 03 mei 2022

20:00

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


SEKSENDÖRT . UITVERKOCHT


VIOLONS BARBARES . GEANNULEERD


DOLU KADEHİ TERS TUT