do.19.janTurbinezaal

RICARDO RIBEIRO

MIDIMIX #03 | Noite de fado

Ricardo Ribeiro is een van de opvallendste nieuwe sterren aan het fadofirmament.  De jonge zanger – door sommigen wel eens de “Pavarotti van de fado” genoemd - zet zijn steile opmars naar de absolute top langzaam maar zeker verder.
In 2007 was hij te zien en te horen  in de film Fado’s van Carlos Saura, naast een aantal van de  allergrootste fadista’s van vroeger en nu; en hij zong ze toen al allemaal op een hoopje.
De combinatie van zijn krachtige vocale timbre en zijn ontroerende interpretaties geven de typische ‘saudade’ (het begrip - vaak vertaald als heimwee, melancholie of weemoed- is onlosmakelijk verbonden met de blues van Portugal) een geheel eigen en aparte invulling.
Ricardo Ribeiro werd in 1981 geboren in Lissabon, waar hij sinds zijn 15de begon op te treden in de bekendste fadohuizen, naast grote meesters als Fernando Maurício en Adelino dos Santos.  Terwijl veel van zijn tijdsgenoten de pure fado al lang hebben geüpdatet door er pop- en jazz-elementen aan toe te voegen, gaat Ricardo Ribeiro eigenzinnig zijn eigen weg: puur, ongepolijst, met heel veel respect voor de traditie maar toch zeer eigentijds en modern.
In 2004 verschijnt zijn eerste studioalbum “Ricardo Ribeiro”, gevolgd door “Porta do Coração” in 2010.  In 2011 werkt hij actief mee aan de campagne om de fado te verheffen tot UNESCO Werelderfgoed , met als bekroning zijn deelname aan het galaconcert in het hoofdkwartier van de UNESCO in Parijs.  Met “Largo da Memória” uit 2013 bevestigt Ricardo Ribeiro definitief als een van de meest getalenteerde fadista’s van zijn generatie.  De plaat werd bejubeld door zowel professionele recensenten als het publiek (o.a. 4/5 sterren in het gerenommeerde Britse muziektijdsschrift Songlines).
In Portugal, Spanje en Frankrijk trekt Ricardo Ribeiro al enkele jaren volle zalen.  Het wordt dus echt hoog tijd dat ook onze contreien kennismaken met dit immens grote zangtalent. 
Ondertussen bracht Ricardo Ribeiro in april 2016 alweer een nieuwe cd uit getiteld “Hoje é Assim, Amanhã Não Sei”.

MIDIMIX ABONNEMENT
5 concerten:= € 75 ipv € 90 | met UITPAS € 65 ipv € 75
6 concerten: = € 90 ipv € 108 | met UITPAS € 75 ipv € 90
7 concerten = € 105 ipv € 126 | met UITPAS € 84 ipv € 105

VIDEO

Praktisch

donderdag 19 januari 2017

Deuren: 19u30
Aanvang concert: 20u00

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


Yüzyüzeyken Konuşuruz


LATCHO BILO


Artists Against Apartheid