za.06.aprTurbinezaal

ROMA DAY 2019

Ten Gipsy Devil's, Bulgari Ekspres, Familia Gitano, ...

Op 8 april is er de INTERNATIONAL ROMA DAY. Dit vieren we in Antwerpen èn Gent met een  feestweekend vol muziek, dans en lekker eten.

De internationale feestdag van de Roma die werd ingevoerd tijdens het eerste Roma Wereldcongres in 1971 in Londen. Vandaag wordt deze feestdag gevierd door de Roma over gans wereld. De Roma (Nation) day is naast de Romavlag en de Romahymne (Djelem, Djelem) hét symbool bij uitstek van de Romanatie. De dag wordt aangegerepen om erkenning te vragen voor de eigenheid en de identiteit als volk. Naar aanleiding van deze dag organiseert De Centrale jaarlijks een sfeervolle Romadag in samenwerking met verschillende partners. 

Met dit jaar op het programma o.a./o.v. Ten Gipsy Devil’s (een groep van Tsjecho-Slovaakse gitaristen), Bulgari Ekspres (ft. Pesho Elmasov), Familia Gitano en vele anderen ... kortom een spetterend feest voor jong en oud. 

The International Roma Day wordt georganiseerd door Amaro vzw ism. Madam Fortuna en De Centrale. Met dit initiatief willen we de Romagemeenschappen in beide steden ondersteunen in het vieren van hun identiteit en Roma-cultuur.

In ons land leven de Romagemeenschappen vaak in moeilijke omstandigheden. International Roma Day biedt een uitgelezen kans om hun artistieke rijkdom in de verf te zetten èn tegelijk zoveel mogelijk mensen in contact brengen met de fantastische muziek en verhalen die zo kenmerkend zijn voor de boeiende Roma-cultuur.

zondag 7 april / Het Oude Badhuis / 17:00
Het Oude Badhuis - Stuivenbergplein 28 - 2060 Antwerpen
met optredens van de deelnemers workshop 'Roma muziek en cultuur' en van de kinderen van de schoolateliers, de Gentse Karavaan, de Antwerpse Karavaan, surprise act Roma groep.

Amaro vzw ondersteunt artistieke expressievormen van de Roma culturen in Vlaanderen. Ze heeft aandacht voor alle generaties. Deze vereniging wil ontmoeting tussen Roma en andere culturen bevorderen en de artistieke projecten die daaruit ontstaan delen met publieken in Vlaanderen en daarbuiten.

Madam Fortuna is een kunstenorganistatie in het hart van Borgerhout. Madam Fortuna werkt met een mix van culturen en generaties. Participatie staat voorop. Wij ontwikkelen theater-, muziek- en muziektheaterprojecten.  Onze drijfveer: uit de eigen comfortzone treden, elkaar stimuleren en zo meewerken aan een samenleving waar actieve participatie centraal staat. Het werkproces is even belangrijk dan het artistieke resultaat. www.madamfortuna.be

Praktisch

zaterdag 06 april 2019

deuren 19:00
start Programma 19:30

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


Yüzyüzeyken Konuşuruz


LATCHO BILO


Artists Against Apartheid