za.22.aprTurbinezaal

SÜHEYLA & BLUES OF RUMELİ

4de RUMELI GALABAL

Vzw Rumeli Gent is opgericht in 2014 met als doel de culturele identiteit van de ‘Rumeli’s’ levendig houden en bekend te maken bij iedereen. Vanaf dag één hebben ze een volksdangroep opgericht, omdat ze van mening zijn dat Turkse volksdans een zeer belangrijk cultureel erfgoed is. Het is de ideale manier om jong en oud op een laagdrempelige manier te verbinden. vzw Rumeli Gent organiseert jaarlijks een Galabal om de volksdansgroep te kunnen blijven financieren en tegelijk een onvergetelijke dansavond te beleven op de typische 7/8 maat van de Balkan.

Feest aan de Europese kant van Turkije dus, met Süheyla en haar Rumeli Band! Ze brengen typische muziek uit Turks Thracië en de Balkan, waarbij de aanstekelijke melodieën en opzwepende ritmes iedereen ongetwijfeld zullen doen dansen. 
 
Süheyla & Blues Of Rumeli Süheyla Solak - zang, Yaşar Çakırlar - klarinet, Erdem Dalkıran - percussie, Tezer Pekçeer - elektrische gitaar, Necati Aytis - basgitaar, Yağız Alınca - viool & Ümit Adakale - percussie (darboeka & davul).

En ook met de innerlijke mens houden we rekening, met een groot bord lekkere mezze inbegrepen in de ticketprijs !

VIDEO

Praktisch

zaterdag 22 april 2017

deuren 19:30
aanvang 20:00

 

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


Ozferti + DJ Garreth McMullan


Yüzyüzeyken Konuşuruz


LATCHO BILO