zo.10.novTurbinezaal

SALUT C'EST COOL (UITVERKOCHT !)

+ DAVID NUMWAMI + AFTERPARTY NO SLEEP RICHY

Compleet zot of kunst met een hoek af: Salut C'est Cool combineert dadaïstische teksten met opwindende techno, en verovert harten met hun complexloos imago en uiterst knullige video's.

Het artistiek collectief uit Parijs schippert tussen groot lawaai, aandoenlijke stemmen en DIY-video's. Ze cultiveren hun imago van amateuristische idioten en experimenteren met de grenzen tussen 'hoge' en 'lage' cultuur, tussen echt en virtueel, als 21ste eeuwse opvolgers van de avantgardisten.

"Le seul genre dans lequel opère Salut C’est Cool, c’est peut-être l’hymne : hymne au monde, à la nature, aux objets, aux formes, aux gens, à tout", schreef journalist Stéphane Delorme in Les Cahiers du Cinema.

In mei kwam hun derde album Maison uit, een ode aan alledaagsheid. Salut C'est Cool is in een paar jaar tijd uitgegroeid tot cultband zonder compromissen, veel plezier en waanzinnige optredens. Afgelopen zomer waren ze één van de curatoren op hun geliefde DOUR.

Songwriter-componist-producer David Numwami is een alleskunner. Dat bewees hij al toen hij nog onder de naam Le Colisée opereerde en op een lichtjes geniale wijze pop en experimenteel wist te verenigen. Sinds dat project heeft David helemaal niet stil gezeten: hij speelde in de bands van Charlotte Gainsbourg en Frànçois and the Atlas Mountains, schreef nummers voor het album van Moodoïd én kroop zelf de studio in met Nicolas Godin (Air) en Xavier Veilhan (Biennale de Venise).

De afterparty gaat door met No Sleep Richy. Al te horen geweest bij Hitjes For Bitches en VEEST in de Charlatan, bij het altaar in KERK en naast de bar in de Vooruit. Ook STROOM neemt No Sleep Richy soms mee op het net. Richy is ook een deel van het duo van Harde Smart. Zij bekleeden oude nederlandsetalige nummers met funky pailletten en nostaligische glitter.

Org. Democrazy

Praktisch

zondag 10 november 2019

Deuren 19:30

 

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


Duo Jansouz . Sepand & Khorshid Dadbeh


Ozferti + DJ Garreth McMullan


Yüzyüzeyken Konuşuruz