za.15.oktTurbinezaal

Shiraz Ensemble ft. Amir Asna-Ashari

Muziek uit de stad van rozen en nachtegalen

Het Shiraz Ensemble, bestaande uit getalenteerde jonge musici uit Shiraz (provincie Fars), put uit de enorme rijkdom die het Iraanse muzikale erfgoed te bieden heeft. Zowel de Perzische klassieke traditie als de regionale en etnisch-culturele verscheidenheid bieden eindeloze mogelijkheden om creatief mee aan de slag te gaan. Het Shiraz Ensemble doet dat door modi, melodieën, ritmes en metra uit de verschillende tradities in instrumentale en vocale muziek te verbinden met een bloemlezing van de Perzische klassieke en hedendaagse poëzie. De onderwerpen en thema's die in deze gedichten aan bod komen, krijgen een passende toonzetting op basis van historische en hedendaagse muzikale ideeën. Nieuwe composities worden afgewisseld met traditionele improvisaties volgens de regels van de kunst van de klassieke muziek. Het Shiraz Ensemble probeert daarbij nieuwe sferen te creëren, en heeft tot doel het rijke potentieel dat in de Iraanse muziek zit, tot vernieuwing te brengen.

Muzikanten:
Sattar Soltanfar (tar, compositie deel 1, muzikale leiding), Mohammad-Ali Najafpour (tar, compositie deel 2), Amir Safarpour (tombak), Sougol Khojasteh (ney), Amir Asna-Ashari (zang)

Poëzie:
Saadi Shirazi (13e eeuw), Hafez Shirazi (14e eeuw), Molana (Rumi) (13e eeuw), Sayeh (Houshang Ebtehaj) (1928), Fereydoun Moshiri (1927-2000)

Praktisch

zaterdag 15 oktober 2016

Deuren: 19u30
Aanvang concert: 20u00

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


Duo Jansouz . Sepand & Khorshid Dadbeh


Ozferti + DJ Garreth McMullan


Yüzyüzeyken Konuşuruz