za.07.novTurbinezaal

Shkoon*

AFGELAST #CORONA

Oriental-Slow-House

Nadat Ameen uit Syrië wegvlucht voor de oorlog, ontmoet hij Thorben in Hamburg.  Ze beginnen samen te jammen en het blijkt dat ze echt iets hebben wat samenhoort. Terwijl de hele wereld het heeft over de vluchtelingen die Europa overspoelen, bewijst Shkoon dat het mixen van verschillende culturen iets moois kan creëren en de samenleving kan verrijken.

Hoewel ze totaal verschillende muzikale achtergronden hebben, voelen Ameen en Thorben meteen dat er een sterke creatieve connectie is.  Ze ontwikkelen al snel een eigen sound door Arabische toonladders te mixen met traditionele folk en klassieke harmonieën. 

In hun sets versmelten oosterse melodieën met westerse elektronica, diepzinnig en lichtvoetig terzelfdertijd, een geluid dat Shkoon graag “Oriental Slow-House” noemt. 

De muziek van Shkoon doet dromen maar ook huilen.  Eén ding is zeker: het zal u zeker beroeren.

“We spelen graag live, we improviseren en interageren met het publiek. We verspreiden graag positiviteit, enkel en alleen om te bewijzen dat muziek in onze ogen de echte sleutel tot vrede is!”

Shkoon stond een eerste keer op het podium van De Centrale op 13 april 2019.  In december 2019 verscheen hun debuutalbum ‘Rima’.

Praktisch

zaterdag 07 november 2020

deuren 19:00
concert 20:00

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


SEKSENDÖRT . UITVERKOCHT


VIOLONS BARBARES . GEANNULEERD


DOLU KADEHİ TERS TUT