vr.02.junKelderzaal (staand)

Sous Couche d’Amour ft. Walid Ben Chikha + DJ Zouzou Ben Chikha

Release EP 'Récolte des Saisons'

Op vrijdag 2 juni 2023 releaset Sous Couche d’Amour zijn derde werk, de EP Récolte des Saisons in De Centrale in Gent. Welkom!

Rijper dan ooit, voortbouwend op de albums Frontières (2012) en Pour Vous (2015).  Walid Ben Chikha (°1980, Blankenberge), broer van Chokri en Zouzou, slaat bruggen tussen zijn Tunesische en Belgische roots, en dat in een voortdurende cross-over van reggae en rai, aangevuld met funk-, ska- en latino ritmes.

Componist, zanger, muzikant en acteur Walid Ben Chikha richtte Sous Couche op in 2006. Honderden optredens later is Sous Couche uitgegroeid tot een gevestigde waarde in Gent en omstreken.  

In 2023 mikt Sous Couche d’Amour op een breder publiek.  Ruim 7 jaar werkte en schreef Walid aan het nieuwe album. De muzikale creaties zijn uitgepuurd en voldragen. Het zijn veelzijdige en melodisch sterke nummers. Vrolijke, speelse, lichtvoetige, zelfs frivole nummers wisselen af met intiemere songs vol weemoed en verlangen.

Walid is een geboren podiumartiest. Tijdens live optredens trekken hij en zijn band alle registers open. Wie Sous Couche d’Amour zegt, zegt feest!

Het levensmotto van Walid, "er kan nooit genoeg liefde zijn" neemt hij  graag mee in zijn muzikale avonturen. Vormen reggae, rai, funk, ska en latino ritmes de muzikale onderlaag (of sous-couche) van de composities, dan straalt de liefde er steeds als een warme adem doorheen.

Walid Ben Chikha . stem en gitaar, Joachim Deboosere . gitaar, Sam Delmotte . bas, Jonathan Fosa .  drum, Thomas De Smet . keys, Nico Boulanger . sax & Zouzou Ben Chikha . trompet

 

Praktisch

vrijdag 02 juni 2023

deuren . 19:30
concert . 20:00

vvk: € 10
vvk m/Uitpas, -18j. & groepen +10: € 7
adk: € 13
kansentarief: € 2,60

Line up

  • Sous Couche d’Amour
  • DJ Zouzou Ben Chikha

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


Trio Charneux Leleux Puma


Young Curators Program . European Jazz Conference 2024


AZMARI