di.12.decENTR

STEVEN DE BRUYN & ALESSANDRO FLORIO ft. LAURA TAGLIALATELA

Steven De bruyn nodigt uit …

Elke maand inviteert buurman Steven De bruyn in ENTR een muzikale zielsverwant, die hij graag wil leren kennen of die hij eerder al ontmoette (en opnieuw wil treffen) voor een muzikale uitwisseling.
Gepassioneerde muzikanten en songschrijvers uit alle hoeken van de wereld en aangespoelde toerende muzikanten op hun vrije dag.
Net zoals de open keuken in ENTR de wereld naar je smaakpappillen tovert, wordt er gereisd met de ogen toe en de oren open.
Laat u op sleeptouw nemen voor deze groovende wereldreis!

Steven De bruyn is een gepassioneerde Belgisch mondharmonicaspeler.  Midden jaren ‘90 begon hij op te treden, eerst als begeleider van blueszanger Roland, met wie hij heel zijn verdere carrière zou blijven samenwerken. In 1996 richtte De bruyn de bluesrockgroep El Fish op, die in 1998 een ZAMU Award won als "beste live-act", en (met Roland) in 2001 een prijs in de categorie "beste roots". Na het uiteenvallen van El Fish richtte hij in 2003 The Rhythm Junks op. In 2015 vormde hij het duo Stevo & Derek (van Derek & the Dirt).

Alessandro Florio komt uit Amalfi, hij studeerde aan de jazzschool van Milaan (oa met Franco Cerri en Enrico Intra), speelde enige tijd in het Franco Cerri Guitar Ensemble en begon zijn eigen muziek te componeren. Hij richtte het Alessandro Florio trio en het Urban Jazz Trio op en samen met deze muzikanten schuimde hij de jazzclubs en festivals af verspreid over het hele italiaanse schiereiland. 

Daarna ging hij terug studeren hij koos voor het Prins Claus Conservatorium in Groningen olv Frank Wingold en Freddy Bryant.Hij focusde op het werk van Thelonouis Monk en hij behaalde er zijn Bachelor en Master Degree. Tijdens deze master kon Florio  zich verder muzikaal ontplooien in New York.  Hij volgde les bij Peter Bernstein, Freddie Byrant, Mark Whitfield, Paul Bollenback en Ed Cherry.

Live mocht hij zich uitleven met befaamde artiesten uit de New Yorkse jazz-scene als Alex Sipiagin, Mark Gross, Robin Eubanks, Dave Berkman, JD Walter, Ali Jackson, ...

Deze ontmoetingen brachten hem op toer in de hele wereld: New York, New Jersey, Duitsland, Zwitserland, Nederland, zijn thuisland uiteraard, Griekenland, Spanje, Oostenrijk, Indonesië, Roemenië, Letland, Litouwen en Estland. 

Hij bracht twee albums uit als bandleider: "Taneda" (2014), samen met de bassist Mattia Magatelli en (dit jaar) "Roots Interchange ", opgenomen in New York en Italië met de ritmesectie van Pat Martino, featuring Pat Bianchi op hammond en Carmen Intorre op de drums.

VIDEO'S