di.23.meiENTR

STEVEN DE BRUYN & FULCO OTTERVANGER

Steven De bruyn invites …

Steven De bruyn is een gepassioneerde Belgisch mondharmonicaspeler.  Midden jaren ‘90 begon hij op te treden, eerst als begeleider van blueszanger Roland, met wie hij heel zijn verdere carrière zou blijven samenwerken. In 1996 richtte De bruyn de bluesrockgroep El Fish op, die in 1998 een ZAMU Award won als "beste live-act", en (met Roland) in 2001 een prijs in de categorie "beste roots". Na het uiteenvallen van El Fish richtte hij in 2003 The Rhythm Junks op. In 2015 vormde hij het duo Stevo & Derek (van Derek & the Dirt).

Fulco Ottervanger is een in België wonende Nederlandse multi-instrumentalist, zanger, componist en improvisator.  Van jongs af aan schrijft hij zijn eigen teksten en composities.  Zijn voornaamste projecten zijn het jazztrio De Beren Gieren, krautpopgroep STADT en het duo BeraadGeslagen met drummer Lander Gyselinck. Daarnaast is hij actief in theater- en dansprojecten zoals Slumberland en Mile(s)tones (Zonzo Compagnie).  Hij was centrale gast op het STORM! festival in Oostende, cureerde een avond op Jazz Middelheim en schreef een stuk in opdracht van het B-Classic Festival van Vlaanderen. In 2017 werd hij benoemd tot stadscomponist van Gent.

Elke maand inviteert buurman Steven De bruyn in ENTR een muzikale zielsverwant, die hij graag wil leren kennen of die hij eerder al ontmoette (en opnieuw wil treffen) voor een muzikale uitwisseling. Gepassioneerde muzikanten en songschrijvers uit alle hoeken van de wereld en aangespoelde toerende muzikanten op hun vrije dag.  Net zoals de open keuken in ENTR de wereld naar je smaakpappillen tovert, wordt er gereisd met de ogen toe en de oren open.  Laat u op sleeptouw nemen voor deze groovende wereldreis!

16 MEI | SABA Muzikale ochtendbries uit het Oosten
23 MEI | STEVEN DE BRUYN x FULCO OTTERVANGER Steven De bruyn invites
30 MEI | ESINAM DOGBATSE Brusselse multi-instrumentaliste met Ghanese roots
06 JUN | SUNTAPES One-man soundtrack-orkest aka Tomas Vanderplaetse
13 JUN | KUNDE Voor liefhebbers van jazz, funk én hiphop
20 JUN | STEVEN DE BRUYN x MAARTEN LINGIER Steven De bruyn invites
27 JUN | TAMMAM AL-RAMADAN & TAREK AL SAYED YAHYA Arabisch klassiek