di.24.oktENTR

STEVEN DE BRUYN & LINDE MUYLAERT | Special VOIX DE FEMMES

Steven De bruyn is een gepassioneerde Belgisch mondharmonicaspeler.  Midden jaren ‘90 begon hij op te treden, eerst als begeleider van blueszanger Roland, met wie hij heel zijn verdere carrière zou blijven samenwerken. In 1996 richtte De bruyn de bluesrockgroep El Fish op, die in 1998 een ZAMU Award won als "beste live-act", en (met Roland) in 2001 een prijs in de categorie "beste roots". Na het uiteenvallen van El Fish richtte hij in 2003 The Rhythm Junks op. In 2015 vormde hij het duo Stevo & Derek (van Derek & the Dirt).

Singer-Songwriter Linde Muylaert uit Erpe-Mere, studeerde pop en rock aan de Hasseltse PXL-Music.  Ze studeerde net af en werd tijdens de proclamatie zelfs uitgeroepen tot ‘muzikant van het jaar’.  Een jonge dame om in de gaten te houden dus.
Met een handvol ervaring probeert Linde de Mongoolse muziek en cultuur te verwerken in haar eigen ‘westerse’ muziek. Kleine stukken Urtyn Duu, een poging tot Khöömei en het bespelen van de Tsuur. Alles wil ze aanraken zonder het zichzelf toe te eigenen. Haar muziek een andere kleur geven en laten zien door welke cultuur ze zich het afgelopen jaar heeft laten inspireren.  Benieuwd wat dit brengt in combinatie met de mondharmonica’s van Steven De bruyn?

Elke maand inviteert buurman Steven De bruyn in ENTR een muzikale zielsverwant, die hij graag wil leren kennen of die hij eerder al ontmoette (en opnieuw wil treffen) voor een muzikale uitwisseling. Gepassioneerde muzikanten en songschrijvers uit alle hoeken van de wereld en aangespoelde toerende muzikanten op hun vrije dag.  Net zoals de open keuken in ENTR de wereld naar je smaakpappillen tovert, wordt er gereisd met de ogen toe en de oren open.  Laat u op sleeptouw nemen voor deze groovende wereldreis!

Over Voix de Femmes ...

Sinds 1991 promoot en verdedigt Voix de Femmes kunst door vrouwen over grenzen heen.

Elke twee jaar strijkt het festival Voix de Femmes neer in Luik, (Brussel) en Gent en neemt het u mee op ontdekkingstocht langs hedendaagse kunstwerken van vrouwen, uit uiteenlopende disciplines en horizonten.

Het ganse jaar leeft de vereniging Voix de Femmes op het ritme van het project Art & Expression: workshops voor vrouwen die een maatschappelijk en professioneel reïntegratieproces doorlopen.

Alle info op voixdefemmes.org

Praktisch

dinsdag 24 oktober 2017

20:00

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


Yüzyüzeyken Konuşuruz


LATCHO BILO


Artists Against Apartheid