di.04.decENTR

STEVEN DE BRUYN & RUBEN FOCKETYN

Steven De bruyn inviteert een muzikale zielsverwant

Elke maand inviteert buurman Steven De bruyn in ENTR een muzikale zielsverwant, die hij graag wil leren kennen of die hij eerder al ontmoette (en opnieuw wil treffen) voor een muzikale uitwisseling. Net zoals de open keuken in ENTR de wereld naar je smaakpappillen tovert, wordt er gereisd met de ogen toe en de oren open.

Ruben Focketyn is een Antwerpse singer-songwriter die voordien songs schreef onder ‘Nevada Fellow’. Hij begon op 14-jarige leeftijd met gitaar spelen met de cd’s van onder andere Chris Whitley, Mark Lanegan en Elliot Smith verspreid over zijn bureau.

Hij won De Kunstbende, Kamp Noord en belandde in de halve finale van Humo’s Rock Rally. Voorprogramma’s van Absynth Minded, The Rythm Junks, Amy Macdonald passeerden onder andere de revue.  Hij maakte deel uit van Helmut Lotti & Roland’s Super All Star Enlightening Music Machine & ging op tour met Bruno Van Den Broecke & De Bretellen.  Hij bracht zijn 1ste EP ‘The Man Inside The Bowl’ (2015) uit onder Nevada Fellow (Label: Simpletone).  Hij bracht nadien onder eigen naam de EP ‘Fresh Dust, Part I’ (2017) & het full album ‘Alpine Tundra’ (2017) uit.
Steven leerde Ruben dus kennen toen hij als 16-jarige in het voorprogramma van zijn eigen Rhythm Junks speelde en de Junks wreed onder de indruk waren van ‘s jongens songschrijverstalenten.
Steven speelde onlangs mee op Ruben’s nieuwe album en is reuze benieuwd om die nummers ook live eens te brengen.

Praktisch

dinsdag 04 december 2018

20:00

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


SHOWTIME BALKANKOOR & SAMENSPEL


Picking Combo


LEERLINGENFEEST . ON STAGE 24