di.20.mrtENTR

Steven De bruyn invites Niels Verheest

Harmonica meets ace on keyboard

Elke maand inviteert buurman Steven De bruyn in ENTR een muzikale zielsverwant, die hij graag wil leren kennen of die hij eerder al ontmoette (en opnieuw wil treffen) voor een muzikale uitwisseling.
Gepassioneerde muzikanten en songschrijvers uit alle hoeken van de wereld en aangespoelde toerende muzikanten op hun vrije dag.
Net zoals de open keuken in ENTR de wereld naar je smaakpappillen tovert, wordt er gereisd met de ogen toe en de oren open.
Laat u op sleeptouw nemen voor deze groovende wereldreis!

Steven De bruyn is een gepassioneerde Belgisch mondharmonicaspeler.  Midden jaren ‘90 begon hij op te treden, eerst als begeleider van blueszanger Roland, met wie hij heel zijn verdere carrière zou blijven samenwerken. In 1996 richtte De bruyn de bluesrockgroep El Fish op, die in 1998 een ZAMU Award won als "beste live-act", en (met Roland) in 2001 een prijs in de categorie "beste roots". Na het uiteenvallen van El Fish richtte hij in 2003 The Rhythm Junks op. In 2015 vormde hij het duo Stevo & Derek (van Derek & the Dirt).

Niels Verheest begon zijn opleiding aan de Kunsthumaniora van Brussel en studeerde daarna af aan het Conservatorium van Antwerpen. Hij volgde les bij oa. Charles Loos en Eric Vermeulen, speelt of speelde bij oa. Blue Blot, The Whodads, The Fred Klee Band, Funck e.T., J.P. Butlerband, ¿Que Pasa? en Elm Street en werkte mee aan diverse projecten met oa. Steff Peire, Pieter-Jan De Smet, The Internationals, Tumblin’ Dice, Steven De Bruyn, The Seatsniffers, Heat, Roland, Stewart Barnes, Howlin’ Bill, Barfly’s, Ipiki Ookami, Tex, Guy Swinnen, Don Croissant, Kathleen Vandenhoudt, Big Dave en verschillende theatergezelschappen...