vr.10.mrtTurbinezaal

SULTAN ENSEMBLE

Turkse Fasıl Avond

Sultan Ensemble brengt het publiek steevast in feeststemming met hun interpretatie van fasıl, lichte klassieke muziek uit de Ottomaanse periode.  Hoewel fasıl oorspronkelijk weerklonk in paleizen en rijkeluiswoningen, vrolijkt deze muziek tegenwoordig de uitgaansbuurten van Istanbul op. Sultans Ensemble combineert fasıl met Turkse klassieke muziek en voert je mee op de idyllische klanken van oriëntaalse instrumenten zoals de oed (Arabische luit), de darboeka (vaastrommel), de qanoen (tafelharp) en de bendir (raamtrommel). Met hun opzwepende melodieën en bedwelmende zang nodigt het 100% vrouwelijke Sultans Ensemble iedereen uit om mee te zingen en te dansen.

Een fasılconcert dompelt je onder in de Turkse cultuur. De muziek gaat traditioneel samen met een rakıtafel, met lekkere hapjes (mezze) en de Turkse nationale drank rakı (met een Turkse ı zonder puntje, uit te spreken als “rakku”). Het publiek geniet in een losse sfeer van de muziek, waarbij meezingen en dansen gebruikelijk is.

Een kleine mezzesschotel is inbegrepen bij elk toegangskaart, maar bij grote honger kan je voor een schappelijke prijs in elk geval een extra bord bestellen. 

Sultan Ensemble = Sadiye Erimli (zang & def), Buse Sever Yıilmaz (oed & zang), Elif Sarısaltıkoğlu (qanoen & zang), Bircan Yaman (viool) & Ayse Nur Yağız (percussie en zang).