di.06.junENTR

SUNTAPES

Suntapes is het "one-man soundtrack orkest" van Tomas Vanderplaetse. Tomas reisde lang rond in Azië en bracht een pak akoestische instrumenten terug. Live combineert hij die met de piano en analoge synthesizers om muzikale sferen te maken. VJ Kasper Jordaens zorgt voor live visuals gebaseerd op prachtige reisbeelden van Tomas. Het resultaat is een meeslepende audio-visuele reis doorheen verschillende plaatsen in de wereld.

Tomas Vanderplaetse is een klassiek geschoold pianist en produceert soundtracks. Sinds eind 2015 is hij ook actief als vaste keyboard speler bij Arno. Zijn passie voor vreemde klanken leverde hem een klein museum aan vreemde instrumenten op. Live gebruikt hij vooral de Chinese harp en luit, een Indisch harmonium, een eigenzinnige slide guitar en allerlei kleinere instrumenten. Computers gebruikt Tomas vooral om de geluiden live te bewerken en samen te brengen.  Maar alles wordt live gespeeld.

Kasper Jordaens is een VJ die in live performances een maximale interactie tussen muziek en beelden bekomt. Hij ontwikkelt dan ook zelf de tools om dit technisch mogelijk te maken. Kasper werkt ook samen met Sondervan en de Portables.

De set omvat voornamelijk nummers van de nieuwe Suntapes plaat die in het najaar 2017 zal uitkomen.

Praktisch

dinsdag 06 juni 2017

20:30

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


Yüzyüzeyken Konuşuruz


LATCHO BILO


Artists Against Apartheid