za.20.mrtOnline event

SURAN - NOWRUZ CONCERT ☆ HEARTBEAT SPINOFF

Nowruz 2021 Online

Suran is een nieuw opgericht ensemble, dat zich vooral richt op Iraanse klassieke muziek (radif) en Iraanse volksmuziek (maqam), maar dankzij de medewerking van muzikanten uit het Midden-Oosten ook andere stijlen brengt. Het is een flexibel ensemble dat verschillende bezettingen en groottes kan aannemen. Zoals in de Midden-Oosterse muziektradities het geval is, speelt improvisatie een centrale rol.

Shahriar Sharifpour (°1974) speelt sinds zijn vijftiende santur. Hij studeerde aan de Kunstenuniversiteit van Tehran en werd gevormd door meesters als Mohammad Alai, Parviz Meshkatian en Farhad Fakhredini. Hij gaf les aan diverse instituten en won compositieprijzen in Iran en in Luxemburg. Aan het Brusselse conservatorium studeerde hij bij Daniel Capelletti af als componist met onderscheiding. Zijn passie om via hedendaagse muziek interculturele dialoog te promoten, resulteerde o.m. in het project "Flying Carpet" (2016).

Shahab Azinmehr werd in 1985 in Teheran geboren. Hij studeerde restauratie en Iraanse muziek. Aanvankelijk legde hij zich vooral toe op Perzische zang, waarna hij tar en setar begon te spelen. Zijn leraars waren o.m. Mohammad Musavi, Dariush Talai, Masud Shoari, Behruz Hemmati en Reza Parvizzade. Hij treedt op in concerten in Iran en Europa en speelde reeds mee in diverse albums. Zijn eerste solo-album, Showq-e Mastur, kwam  in 2020 uit bij Mahur.

Mostafa Talebi werd geboren in 1993 in Lorestan, het centrum van de traditionele kamanche-cultuur in Iran. Na zijn studies in Khorramabad en Teheran bij de Kamkars, verhuisde hij naar België, waar hij muzieklessen volgde aan de academie van Schaarbeek en aan het conservatorium van Antwerpen. Hij initieerde en participeerde in diverse muzikale ensembles en activiteiten in Brussel, en speelt in het Orpheus XXI project van Jordi Savall. Hij schreef muziek voor verschillende films en theaterproducties.

NOWRUZ IN A BOX!
Om de Nowruz ervaring nog beter te maken kan je ook onze originele Nowruz-belevingsbox bestellen. Geniet van Perzisch Nieuwjaar in je bubbel!
Klik hier voor alle info.

Praktisch

zaterdag 20 maart 2021

20:00

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


Ozferti + DJ Garreth McMullan


Yüzyüzeyken Konuşuruz


LATCHO BILO