wo.28.aprOnline event

Terry Riley's 'In C' ◉ SOUND OF GHENT

Hybride versie van minimalistische klassieker vanuit de Handelsbeurs

Terry Riley's 'IN C' - Gentse take op minimal meesterwerk o.l.v. Peter Vermeersch en Thomas Noël 

De Amerikaanse componist Terry Riley schreef zijn iconische werk In C in 1964. Deze compositie geldt als een van de ijkpunten van het minimalisme. Ze bestaat uit 53 deeltjes, soms maar van enkele noten. Uitvoerders krijgen van Riley veel vrijheid bij In C. Er is geen vaste duur en doorheen de jaren is er eindeloos op gevarieerd.

De onovertroffen Peter Vermeersch (Flat Earth Society) en Thomas Noël (The City’s Song) wagen zich in deze gloednieuwe productie aan een Gentse versie. Veertien muzikanten met evenveel instrumenten als verschillende culturele invloeden geven een weerspiegeling van de rijkdom aan muziek in de stad. Reken hierbij op zichzelf al iconische Gentse spelers zoals qanunspeler Osama Abdulrasol, violist Shalan Alhamwy, Farnoosh Khodaded op daf en de koraspeler Moussa Dembele.

Om het plaatje te vervolledigen zorgt illustrator Gerda Dendooven voor kleurrijke projecties en voegt Josse De Pauw ook tekst toe. Verwacht een magisch concert, een soort tantrische ervaring die je in vervoering brengt en even laat ontsnappen.

Credits
Peter Vermeersch (basklarinet, elektronica), Thomas Noël (harmonium, xylofoon), Jeroen Baert (viool), Shalan Alhamwy (viool), Mevlüt Akgüngör (ney/rietfluit), Gergana Velikova (zang), Anaïs Moffarts (zang, contrabas), Sadig El Gibril (oed), Osama Abdulrasol (qanun), Tsubasa Hori (taisho goto, sanba), Ehsan Yadollahi (tar), Farnoosh Khodaded (daf), Moussa Dembele (kora, balafon, djembe), Tister Ikomo (ngoma)
Josse De Pauw (tekst), Gerda Dendooven (illustratie) & Terry Riley ("originele" compositie)

Een co-productie van De Centrale en Handelsbeurs Concertzaal.
Powered by Baloise Insurance

Praktisch

woensdag 28 april 2021

Vanaf 20:15 (online)
Dit is een online event. Met je toegangsticket kan je het concert tot twee dagen erna (her)bekijken.

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


TURKISH KEBAP . VOLZET


YENİ TÜRKÜ


BAMAKO EXPRESS