za.19.mrtTurbinezaal

THE BIG FOLK 'N' IRISH NIGHT #01

O'DREAMS & FARAN FLAD

Een geweldige en onvergetelijke eigentijdse folk en liedjesavond met twee schitterende muzikale acts.  Het Iers-Nederlandse O'Dreams en het Anglo-Belgische Faran Flad. De avond wordt gepresenteerd door de Gents-Ierse singer-songwriter 'Daithi Rua'....

O'DREAMS Irish Ways and Irish Laws (IRL/NL)

‘Irish Ways and Irish Laws’ is een intieme set vol songs die teruggaan naar de eerste Vikings die in Ierland voet aan land zetten, over de lange en harde religieuze en politieke strijd tegen de Engelsen, de al even harde strijd tegen de honger en de miljoenen Ieren die emigreerden naar Amerika, Australië en het Europese vasteland, over illegale whiskeystokerijen, onbereikbare liefdes, bizarre vriendschappen en doorgedraaide dorpsgekken.  Achter het Ierland van pubs, pints en paddies gaat een wondere wereld van magische songs schuil.
O’DREAMS is John Flierman (zang, gitaar, bodhran), Ed Veltrop (zang, accordeon, piano, toetsen) en Danny Guinan (zang, gitaar, mandoline).

FARAN FLAD (UK/BE)

Faran Flad betekent zoveel als ‘travel splendidly of reis met pracht’ en dat is letterlijk wat deze groep al sinds 2009 probeert te doen.  Sinds de release van de cd MAIDEN VOYAGE in 2010 reist de groep langs traditionele Angelsaksische en Ierse muzikale paden met hier en daar een tussenstop om nieuwe eigentijdse songs te creëren, soms intimistisch, dan weer speels en uitbundig.  .  Faran Flad is Angelsaksische folk op zijn best.  Hun nieuwste cd SWING THE CANDLE verscheen eind 2015 en is een pareltje! Benieuwd hoe Faran Flad live klinkt?
Faran Flad bestaat uit Erwin Libbrecht (bouzouki, gitaar, zang), Heather Grabham (zang en whistles), Luc Pilartz (viool) en Jan Debrabandere (gitaar, zang), tijdens dit optreden bijgestaan door Elke De Meester (accordeon), Koen Dewaele (bas) en Bart Deblaere (percussie).

Hosted by Daithi Rua

Praktisch

zaterdag 19 maart 2016

Deuren: 19u30
Aanvang concert: 20u00

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


Duo Jansouz . Sepand & Khorshid Dadbeh


Ozferti + DJ Garreth McMullan


Yüzyüzeyken Konuşuruz