za.11.mrtTurbinezaal

THE BIG FOLK 'N' IRISH NIGHT #02

The Helen Flaherty Band & ROOTS

Voor het tweede jaar op rij organiseert De Centrale een geweldige en onvergetelijke eigentijdse folk en liedjesavond.  Opnieuw met twee schitterende muzikale acts.  Dit jaar staan 'The Helen Flaherty Band' en 'Roots' op het podium. 
De avond wordt opnieuw gepresenteerd door de Gents-Ierse singer-songwriter 'Daithi Rua'....

The Helen Flaherty Band

Helen Flaherty is van Schotse komaf en vooral bekend als het vocale en stralende middelpunt van de internationaal bekende band Shantalla. Omdat Helen behept is met een onbegrensde veelzijdigheid en ambitie slaat zij nu ook haar vleugels uit met haar eigen nieuwe band. Optreden is voor Helen als een levenselixer. Het podium is haar thuis en het publiek is haar vriendenkring. Haar optredens kenmerken zich dan ook door een hartelijk contact met het publiek.  Ze weet zich ook voor dit project opnieuw te omringen met enkele van de beste folk-muzikanten.  
Naast de 4-stemmige zangpartijen, beheersen de muzikanten ook als de besten het instrumentale Keltische repertoire.  Ze verdienden dan ook al hun strepen in groepen zoals The David Munnelly Band, Comas, Hot Spoons, Francy Conway, Danny Guinan, Fling,...

Helen Flaherty zang - bodhran
Philip Masure zang - gitaar
Siard De Jong zang - viool - cittern
Isaac Muller zang - flutes - whistles

Roots

De essentie van Roots is in feite poepsimpel: Muzikale verhalen, waarmee deze (pop)folkband, met roots in het Dendermondse, mensen opnieuw wil verwonderen, inspireren en vooral gelukkig maken!

De band speelde voor het eerst onder de naam “Roots” op het M’eire Morough folkfestival in 2010. In maart 2011 namen zij hun demo-cd, “Back to Barley”, op. Sinds maart 2014 stelde Roots haar eerste album, “Point Blue” , aan het publiek voor. Het album werd opgenomen en geproduced door Erwin Libbrecht (Kadril) onder het Wild Boar Music – label.

De “wortels” zocht Roots in Ierse en Keltische sferen. Deze energieke bende van 8 muzikanten heeft echter heel verschillende muzikale achtergronden (folk, jazz, klassiek…). Het is wellicht die symbiose van invloeden die het geluid van de groep uniek maakt.
Met een vrij uitgebreid instrumentarium (gitaar, bas, drum, mandoline, viool, accordeon, fluit, stem, …), maakt de groep (folk)muziek toegankelijk voor een breed publiek. Traditionals en eigen nummers, opzwepend instrumentaal of harmonieus vocaal, u krijgt het allemaal. Stil blijven zitten wordt sowieso moeilijk…

Erwin Sabbe  zang - gitaar
Jan Van Rossem  zang - gitaar - cajón
Tom Voet drums – percussie
Johan De Greef accordeon
Diede Verpoest viool
Christoph Elaut contrabas - elektrische bas
Alice De Voght dwarsfluit - piccolo
Laure Sabbe zang – percussie

VIDEO

Praktisch

zaterdag 11 maart 2017

deuren 19u30
concert 20u00

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


Artists in Residence . A Two-Night ShowCase #1


Kwame Mülzz & The 360's


Artists in Residence . A Two-Night ShowCase #2