za.02.mrtTurbinezaal

THE BIG FOLK 'N' IRISH NIGHT #04

MissT XL + BRISK

Binnenkort is het zover!  Twee geweldige muzikale acts op het het podium van De Centrale.  Voor het 4de jaar op rij organiseren we de BIG FOLK 'n IRISH NIGHT: een magische avond vol muziek en zang, 'gehost' en gepresenteerd door de sympathieke Gents-Ierse singer-songwriter 'Daithi Rua'.  Opnieuw met twee schitterende muzikale acts.  Dit jaar staan 'MissT XL' en 'BRISK' op het podium.

BRISK

Brisk  focust op Angelsaksische en Bretoense muziek.  Als je weet dat Gunnar Van Hove (fluit & whistles) en Jeroen Knapen (gitaar, zang) deel uitmaken van de groep is dit natuurlijk niet verwonderlijk.  Zij speelden enkele jaren geleden als DAOU op de podia van Zilleghem Folk, M’eire Morough, ’t Ey …  De immer sympathieke zanger en bodhranspeler Wim Moons staat ook al enkele decennia op het podium bij diverse bands.  Naomi Vercauteren maakt het plaatje helemaal compleet.   Ze brengt niet alleen vrouwelijke charme in de groep maar ook (Iers) vioolwerk van de bovenste plank.

Lively & quick, sharp & stimulating … het klinkt gewoon Brisk!

_______

MissT XL

Een  MissTige muzikale  reis met schijnwerpers op de culturele diversiteit van Europa

Tijdens de zomer van 2017 werd MissT geselecteerd om te spelen op het Ferrara-busker-Festival (Italië).  Het werd direct de start van een internationale carriere.
Het vijftal brengt folksongs uit de 4 windstreken en in verschillende talen.  Vaak halen ze ietwat vergeten liedjes vanonder het stof, vijfstemmig en a capella.  Vergelijk de klankkleur van MissT het best met een goede fles brut nature: prikkelend, eerlijk en volledig naturel. 

MissT zijn Elly Aerden, Liesbeth Verlaet, Liesbet Van Reeth, Eva Moens en Jan Van Rossem, voor de gelegenheid  aangevuld met gastmuzikanten Jowan Merckx en Jorg D’hondt.

Praktisch

zaterdag 02 maart 2019

deuren 19u30
concert 20u00

 

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


KAPOW presents Anthea & Cobus


Trio Charneux Leleux Puma


Young Curators Program . European Jazz Conference 2024