za.07.mrtTurbinezaal

☘ THE BIG FOLK 'N' IRISH NIGHT #05

STROGRASS ☘ LIES & JEROEN

Hier zijn we weer met onze ondertussen jaarlijkse editie van The Big Folk 'n' Irish Night ... hosted by (zoals ze dat in het Engels zo mooi kunnen zeggen) en gepresenteerd door de Gents-Ierse - immer sympathieke - singer-songwriter 'Daithi Rua'.

Zet u schrap voor twee geweldige muzikale acts op het het podium van De Centrale.  Voor het 5de jaar op rij organiseren we dit magische folkevenement.  Dit jaar staan 'STROGRASS' en 'LIES & JEROEN' op het podium.

'LIES & JEROEN'

Lies Van Camp & Jeroen Knapen werken als duo al een tijdje aan een repertoire van eigen Nederlandstalige luisterliedjes. Allen kortstondig gerijpt, maar toch diep geworteld. De aandacht van het grote publiek komt er voor het eerst in de nazomer van 2018. Dan verschijnt hun EP ‘Alles heeft z’n tijd’ die warm wordt onthaald.

Deze lovende woorden én de energie die ze uit hun concerten halen, zetten hen er toe aan om verder te werken aan een eerste full-cd: ‘Er zijn zo van die dagen’. Voor de opnames ervan trokken ze naar de Room 13-studio van Yves Meersschaert onder de technische leiding van Jesse De Roo. Opnieuw opnames met grote aandacht voor haarfijne samenzang en verfijnd akoestisch gitaarspel.

Maar er is meer... Speciaal voor deze plaat kozen ze met de grootste zorg enkele top-gastmuzikanten. Thomas Noël op toetsen en elektrische gitaar, Vincent Noiret op contrabas, en Frederik Heirman op trombone. Deze drie heren kunnen samen wel wat adelbrieven voorleggen: The Chai Connection, Amorroma, Olla Vogala, Brussels Jazz Orchestra, Lady Linn…

“Een bewonderenswaardige gooi naar de essentie van de kleinkunst,” kopt FOLK magazine. Ook New Folk Sounds in Nederland is onder de indruk: “De samenzang klinkt bijzonder hecht”.

Lies & Jeroen kon je o.a. al  aan het werk zien bij/op/in: Luisterplein Gentse Feesten, Muziekclub 't Ey Belsele, Merodefestival Diest, Lichtfeest Lissewege, NEST, De Warande Turnhout, Het Depot Leuven, Het Bedrijf Oostduinkerke, GC 't Gasthuis Wijnegem...

☘☘☘☘☘

STROGRASS

De leden van de Gentse band Strograss hebben diverse muzikale achtergronden maar delen een passie voor akoestische rootsmuziek. Ze brengen op een heel eigen manier invloeden uit bluegrass, wereldmuziek en singer-songwriting samen. Naast mooie songs over actuele sociale thema’s geeft dat ook een uniek geluid : een stevig gerodeerde traditionele bluegrassband in combinatie met accordeon, uitgepuurde harmony vocals en eigenzinnige arrangementen.

Daarmee verwierf Strograss een unieke plaats binnen de nieuwe generatie Amerikaans-Europese rootsmuziek, getuige een aantal mooie prijzen zoals Dranouter rootsrally en de Folk- en rootsprijs van Muziekmozaiëk.  ​Het gezelschap heeft ook een bijzonder energieke live-reputatie met gesmaakte passages op festivals in binnen- en buitenland (Dranouter, Gentse Feesten, …) en vertegenwoordigde België op het European World of Bluegrass festival.

"De muzikanten van Strograss uit Gent vormen een bijzonder harmonieus ensemble. Hun nieuw album ‘Brother Earth’ is heel rakend. Alle nummers hebben een betekenis en zijn emotioneel geladen. Een heel mooie plaat! “ (Rtbf - Le monde est un village).

 

Praktisch

zaterdag 07 maart 2020

deuren 19u30
concert 20u00

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


Yüzyüzeyken Konuşuruz


LATCHO BILO


Artists Against Apartheid