za.14.oktTurbinezaal

THE CITY’S SONG | "oFF" Voix de Femmes

The Ramallah Sessions

Twee muzikanten, een documentairemaker en een fotograaf reizen naar verre steden. Telkens nemen ze een lied mee. In hun ‘stad van aankomst’ musiceren ze met singer-songwriters en muzikanten en delen ze verhalen. Hier komt veel samen. De musici, de fotograaf en de documentarist creëren gezamenlijk een nieuw en actueel muzikaal-visueel portret van ‘hun’ stad.

In een eerste fase (in april 2016) vertrok muzikant en initiatiefnemer Thomas Noël naar Ramallah, samen met violist Wouter Vandenabeele en fotograaf Sammy Van Cauteren. Ze ontmoetten er muzikanten, dichters en kunstenaars en dompelden zich helemaal onder in de stad. Samen met o.a. singer-songwriter Shadi Zaqtan, multi-instrumentalist Faris Shomali (Bel3Ax) en oed-speler Noor Alraee wisselden ze muziek uit en speelden sessies in de locale muziekclubs. Tegelijk werd het project verder gedocumenteerd en werden beeld- en geluidsfragmenten van de stad verzameld als pre-productiemateriaal. Een eerste try-out van het muzikale programma werd voorgesteld aan het Palestijnse publiek op 17 april 2016 in The Palestinian Circus School in Bir Zeit.

Er werd een definitief ensemble gevormd en de Belgische en Palestijnse crew reisden samen naar België om in het kader van het kunstenfestival Eye On Palestine twee concerten (in de Expeditie en De Centrale) voor te stellen in Gent. Het ensemble werd op dat moment vervolledigd met percussionist François Taillefer (Canada) en de in Dubai residerende Palestijnse vocaliste/oed-speelster Azza Zarour. Voor een derde concert werkte de groep samen met Bruno Deneckere en Lieven Tavernier, die eerder al aan The City’s Song-Gent deelnamen, fluitiste Žofka Kašparová (Tsjechië) en accordeonist Kieren Alexander (Australië).

De reacties op het project waren uitermate positief, zowel van de organisatoren als van het publiek en de eigen crew. Hoewel het noodgedwongen om een low- budget productie ging en de eigenlijke voorbereidingstijd zeer beperkt was, was de kwaliteit van de performances van een hoog niveau. De fysieke ontmoeting tussen de artiesten in beider thuissteden, alsook het feit dat ze de reis en het hele traject samen als groep hebben doorlopen, maken dat dit project ook op menselijk vlak een succes is en het verhaal an sich authentiek.

Ahmed Hawwash (PSE) klarinet, Thomas Noël (BEL) piano, gitaar en compositie,  3'Sherah (PSE) zang, Lara Rosseel (BEL) contrabas, François Taillefer (CAN) percussie, Wouter Vandenabeele (BEL) viool, compositie, Shadi Zaqtan (PSE) zang, gitaar, compositie, Jonatan Lyssens (BEL) camera & visuals & Sammy Van Cauteren (BEL) fotografie

*MIX & PODIUMHOPPER

Tijdens het seizoen 2017-2018 kan je kiezen voor een à la carte abonnement.  Kies uit verschillende concerten en stel zelf je gepersonaliseerde *MIX samen.  Op die manier geniet je van een extra mooie korting.

Let wel op het *MIX label ! Niet alle concerten komen dus in aanmerking!

Mini*MIX = Vanaf 3 concerten => 10% korting
Midi*MIX = Vanaf 5 concerten => 15% korting
Maxi*MIX = Vanaf 9 concerten => 20% korting

Oktober = Podiumhoppermaand

Bij aankoop van een *MIX-abonnement ontvang je daarenboven een Podiumhopper.

Bij aankoop van een abonnement vóór eind september ontvang je begin oktober een Podiumhopper of 5 waardebonnen (in de vorm van codes) van elk €5. Je ontvangt deze codes per mail begin oktober. Hiermee kan je op bezoek gaan bij onze culturele buren NTGent, Vooruit, De Bijloke, Handelsbeurs en Opera/Ballet Gent.

De codes kan je online of aan het bespreekbureau van de deelnemende huizen gebruiken. Dit kan enkel voor tickets die je bestelt in de maand oktober. Je kan uiteraard wel je keuze maken uit voorstellingen van het hele seizoen.

*MIX-concerten : 05/10 Kasai Allstars (DR Congo); 14/10 The City’s Song (Gent-Ramallah); 19/10 Ialma (Galicië); 25/10 Garasi Seni Benawa (Java); 28/10 Houria Aichi (Algerije); 02/12 Me Gusta el Tango (Circacinco); 21/12 BRASSOLOGIE #02; 27-28/01 DJANGOFOLLLIES 2018 (combiticket); 22/02 Me la Amargates Tu (Sefardisch); 22/03 100 jaar Impressies van Spanje (F.G. Lorca); 05/04 Duarte(Fado); 17/05 Xenitia (ft. Katerina Fotinaki) en … en er volgen er nog …

OPGELET : *MIX-abonnementen enkel aan de balie van UITBUREAU of telefonisch 09 233 77 88

Praktisch

zaterdag 14 oktober 2017

deuren 19:30
concert 20:00

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


KAPOW presents Anthea & Cobus


Trio Charneux Leleux Puma


Young Curators Program . European Jazz Conference 2024