za.23.aprTurbinezaal

THE CITY'S SONG

DE RAMALLAH SESSIE

Twee muzikanten uit Gent en een fotograaf/cameraman vertrokken naar Palestina en brachten een lied mee als geschenk. In Ramallah ontmoetten ze singer-songwriters en muzikanten. Samen maakten ze een actueel muzikaal en visueel portret van hun stad.


The City’s Song gaat op zoek naar de contrasten tussen de poëtische realiteit van de dichter en de naakte realiteit van de documentarist. Ze zet samenwerking en uitwisseling op poten en brengt een een bijna journalistiek verhaal,  met muziek als taal en beeld als drager.  Eerder al werd Mexico-City aangedaan en ook in Gent werden sessies opgenomen met o.a. Bruno Deneckere, Fahti, Eva en Kapinga Gysel,… Het resultaat van die zoektocht mond uit in een aantal authentieke opnamesessies en concerten, een fototentoonstelling en een documentaire film.
Voor de episode Ramallah  vertrekken muzikanten Thomas Noël en Wouter Vandenabeele en fotograaf Sammy Van Cauteren naar Palestina om er de muzikanten Shadi Zaqtan en Faris Shomali, Noor Alraee en Azza Zarour te ontmoeten. Deze (en wie weet nog een paar andere) muzikanten zullen - via Amman – (terug)reizen naar België om in muzikale schoonheid te eindigen in De Centrale.

Thomas Noël: piano & gitaar
Wouter Vandenabeele: viool
François Taillefer: percussie
Shadi Zaqtan (Bel3ax): zang, gitaar
Faris Shomali: zang, fluit, electronica
Noor Alraee: oed
Azza Zarour: oed, zang
Sammy Van Cauteren: fotografie, video

Met dank aan Zina Zarour: coördinatie in Ramallah


 

Dit project kwam tot stand in samenwerking met Frontiera vzw/Tactiqs en kadert in het Eye On Palestine Arts en Film Festival (6de ed.)

De 6de editie van Eye on Palestine Arts en Film festival brengt opnieuw een prikkelende mix van toonaangevende Palestina-gerelateerde films en kunst.
Het festival gaat door van 22 april tot en met 29 april 2016 op verschillende locaties in Gent.
Als opening van het festival gaan we de culinaire tour op met de makers van The Gaza Kitchen met als kers op de taart poëzie van Fatena Al-Ghorra.
Zo is er de première van de poëtische docu Recollection, de beklijvende film 3000 Nights en Mars at Sunrise een prachtige werk van politieke fictie.
Het festival sluit af met Kamilya Jubran, een concert waar poëzie, emotie en politiek engagement elkaar vinden in een ideaalbeeld waar grenzen binnen cultuur, politiek en genres er niet toe doen.

Voor het volledige programma kan u terecht op www.eyeonpalestine.be

Praktisch

zaterdag 23 april 2016

Deuren: 19u30
Aanvang concert: 20u00

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


Ozferti + DJ Garreth McMullan


Yüzyüzeyken Konuşuruz


LATCHO BILO