di.26.aprENTR

THE JOURNEY WEST

A MIGRATION OF MELODY

THE JOURNEY WEST “A Migration of Melody” begint zijn reis in het Midden-Oosten, trekt door Oost-en West-Europa, en komt aan in de Verenigde Staten.
Oorlog, imperialisme, massale emigratie ... en muzikale rages zijn slechts enkele inspiratiebronnen van dit muzikale project.  De groep ‘samplet’ zowel (dans)muziek uit Egypte, Griekenland en Turkije, (roma)muziek uit Roemenië, Moldavië  en Frankrijk, als muziek met wortels in de Keltische traditie.
THE JOURNEY WEST omvat Chad Lieberman (accordeon en bas), de uit Teheran afkomstige Dara anissi (oed en gitaar), Mark Wienand (sax, fluit, klarinet en pennywhistle) en Max Buckholtz (violist en reisleider van de groep).
THE JOURNEY WEST “A Migration of Melody” werd opgericht aan de Cornell University van Ithaca (in de staat New York in de VS) en vertelt op een originele en boeiende  manier het verhaal van een muzikale migratie van Oost naar West.  In De Centrale wordt de groep versterkt door de uit Damascus afkomstige  gastmuzikant-percussionist Firas Hassan (doumbek, riqq en daf) die als zoveel van zijn landgenoten op de vlucht ging voor het oorlogsgeweld.

Max Buckholtz: viool
Mark Wienand: sax, fluit, klarinet en pennywhistle
Dara Anissi: gitaar en oed
Chad Lieberman: bas en accordeon
Firas Hassan : doumbek, riqq en daf

Praktisch

dinsdag 26 april 2016

20u00

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


Yüzyüzeyken Konuşuruz


LATCHO BILO


Artists Against Apartheid