vr.29.aprTurbinezaal

The Rua Room Songwriter Festival #1

hosted by Daithi Rua

Na 5 succesvolle live-edities en 1 gestreamde Corona-Spin Off van The Big Folk ’n Irish Night zoekt initiatiefnemer Daithi Rua andere muzikale horizonten op met deze allereerste editie van The Rua Room Songwriter Festival.  Artiesten krijgen voortaan niet enkel een forum in Daithi’s eigen "little home recording studio annex YouTube-kanaal" The Rua Room (*),  maar kunnen nu ook live aan de bak in De Centrale.  
Dit is het tweede grote muzikale project van Daithi in Gent i.s.m. met De Centrale en het belooft een fantastische avond te worden met een aantal super getalenteerde songwriters uit België en de rest van de wereld!

“Singing in The Rua Room is an absolute must for every songwriter! Make sure to say yes if you get the invite. ~ Eva De Roovere

Line up >  Kathleen Vandenhoudt & Luiz Marquez, Brett Perkins en Alihan Kaya & Glenn Beyst

Kathleen Vandenhoudt & Luiz Márquez (BE/MX)
Bluebird Kathleen Vandenhoudt (Billy & Bloomfish,Rielemans Family) wordt geflankeerd door multi-instrumentelist/blazer Luiz Màrquez ( Rielemans Family , Mezcal).  Haar passionele, sterke songs zijn gemarineerd in een heerlijke saus van country, americana, blues en rootsmuziek.

Brett Perkins (US)
Brett Perkins is afkomstig uit Californië maar hij woont al jaren in Kopenhagen van waaruit hij aan zijn muzikale carriere timmert.  Hij trad op in 39 landen en schreef muziek voor o.a. de populaire Deense artiest Mads Langer.  Brett Perkins treedt solo op of met zijn band The Pawnshop Preachers en richtte en passant het Copenhagen Songwriter festival op.

Alihan Kaya & Glenn Beyst (TR/BE)
Alihan Kaya is afkomstig uit Bursa. Hij is een rasartiest met een breed muzikaal spectrum; een subtiele mengeling van Anatolische, Andalusische, Griekse, Ierse, Britse, Tsjechische en Russische muziek van de afgelopen decennia.  De nummers krijgen sublieme accenten dankzij de vruchtbare samenwerking met Glenn Beyst.

(*) alle details over ‘The Rua Room’ > klik hier 

Praktisch

vrijdag 29 april 2022

deuren 19:30
start 20:00

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


Artists in Residence . A Two-Night ShowCase #1


Kwame Mülzz & The 360's


Artists in Residence . A Two-Night ShowCase #2