vr.06.novTurbinezaal

Tribute to Farid Al-Atrash*

AFGELAST #CORONA > WORDT VERPLAATST NAAR 2021-2022

Abdellah Filali, Younes Fakhar & Amsterdam Andalusian Orchestra

Na het succes van ‘Tribute to Abdelhalim Hafez’ in januari 2019 - met een volledig uitverkochte Bijloke - is het nu de beurt aan een andere icoon uit Arabische wereld.

Het Amsterdams Andalusisch Orkest (AAO) nodigt Abdellah Filali uit om deze unieke "Tribute to Farid Al-Atrash" uit te voeren.

Farid Al-Atrash (1910-1974) werd de 'King of the Ud' genoemd en stond bekend om zijn lange improvisaties op de ud en zijn zuivere gepassioneerde stem. Hij zong vooral over de liefde en hij inspireerde ganse generaties in de Arabische wereld.   Al-Atrash was ook populair als acteur die meespeelde in een dertigtal Egyptische muziekfilms waarvoor hij ook de muziek schreef en uitvoerde.

Abdellah Filali groeide op met de klassiekers van de Arabische muziektraditie. Zijn bijzondere passie voor de muziek van Farid Al-Atrash groeide toen hij zich verdiepte in diens verfijnde overgangen van complexe instrumentale passages naar adembenemende zangpartijen.

Samen met udi Younes Fakhar en begeleid door het Amsterdam Andalusian Orchestra brengt hij een perfect eerbetoon aan de koning van de oed. 

Dit concert wordt georganiseerd in samenwerking met udfestival.nl (3de editie)

Praktisch

vrijdag 06 november 2020

deuren 19:00
concert 20:00

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


Yüzyüzeyken Konuşuruz


LATCHO BILO


Artists Against Apartheid