zo.19.novTurbinezaal

Tristan Driessens Soolmaan Quintet / The Secret Trio

İstanbul Ekspres

Programma

20:00 Tristan Driessens Soolmaan Quintet
Tristan Driessens (oed, compositie), Nathan Daems (sax, kaval), Tom Callens (klarinet, basklarinet), Léa Besancon (cello), Robbe Kieckens (percussie)

21:15 The Secret Trio
Ara Dinkjian (oed), Tamer Pinarbasi (kanoen), Ismail Lumanovski (klarinet)

Oriëntaalse kamerjazz

Als kind van een reizende muzikale familie leerde Tristan Driessens de oriëntaalse oed bespelen. Met het Soolmaan Quartet verenigt hij Turkse toonladders, klassieke muziek en jazz tot een episch en beeldrijk idioom, met improvisatie als verbindende factor.

The Secret Trio verbindt drie buitengewone muzikanten met roots in Turkse, Armeense en zigeunermuziek. Samen gaan ze op zoek naar traditionele melodieën die een combinatie vormen tussen de improvisatie uit het Midden Oosten, de dansritmes van de Balkan en Westerse elementen uit de klassieke muziek en jazz.

Soolmaan Quintet
Het Soolmaan Quartet bestaat uit vier doorgewinterde musici met uiteenlopende achtergronden. Buiten de geijkte paden van de klassieke muziek en jazz gaan ze de verbinding aan met oriëntaalse oorden.

The Secret Trio
Het trio bestaat uit de leidinggevende kanunspeler Tamer Pinarbasi en meesterklarinettist Ismail Lumanovski, die zowel actief is in klassieke muziek als in cross-over ensembles.
Het derde lid is Ara Dinkjian, een van ‘s werelds beste oedspelers. Hij staat bekend als de oprichter van de grensverleggende groep Night Ark.

İSTANBUL EKSPRES

Turks muziekfestival

Voor het vijfde jaar op rij brengen de Handelsbeurs en De Centrale de muzikale broeihaard van Istanbul naar Gent. Geef je vijf dagen lang over aan de oosterse melodieën en de Anatolische cultuur tijdens Istanbul Ekspres.

Turkse jazz & pop

Istanbul is een culturele melting pot. Turkse artiesten vermengen er sinds jaar en dag hun oriëntaalse erfgoed met frisse popmuziek en bruisende jazz.
Istanbul Ekspres verkent de rijkdom in die culturele kruisbestuiving.

co-org. Handelsbeurs

Praktisch

zondag 19 november 2017

Deuren 19:00
Aanvang 20:00

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


HELENA & PABLO CASELLA


ME YE JAM #1 . Powered by Joram Kundé Boumkwo


BABA ZULA IN CONCERT