za.12.meiKelderzaal

UBERDOPE + A SCHOOL CALLED TRIBE + FATIH + FELIXFIZZLFELLE

GO HAM!

A School Called Tribe (ASCT) een muzikale beweging met wisselende bezetting. Het nodigt muzikanten, rappers en producers uit, om samen in een creatief proces, live een mix te brengen tussen Jazz & Hip Hop. Onder professionele coaching wordt een wisselwerking gecreëerd tussen rappers, producers en een live-band. Het artistieke resultaat is een licht onvoorspelbare mix van jazz, hiphop en slam poetry gegroeid uit de muzikale en tekstuele ‘flavours' van alle betrokkenen.

De Gentse hiphopgroep Uberdope  gooit al jarenlang hoge ogen met strakke live-shows, heerlijke videoclips en gesmaakte televisiepassages. Nadat het zichzelf op de kaart zette met het album ‘Lelijk’ uit 2012, kwam het Gentse drietal de zomer van 2015 ernstig verstoren met de ‘Niet Te Doen’ EP. Sindsdien werkte Uberdope aan een derde plaat.
Uberdope ontstond in 2005, toen drie Gentse rappers met een gedeelde liefde voor taal, humor en hiphop besloten om de handen in elkaar te slaan. In de drie jaar die volgden evolueerde het trio tot een beloftevolle naam in het Belgische hiphopmilieu. Hier en daar verschenen nummers van Uberdope op diverse mixtapes en compilaties, maar een eerste uitgave kwam er pas in 2009, toen hun debuutalbum ‘In De Huis’ uitkwam.
In de nasleep daarvan was Uberdope te zien op verschillende grote festivals en in gerenommeerde zalen (hoofdpodium Gentse Feesten, Handelsbeurs en AB). In het najaar van 2012 verscheen de tweede plaat 'Lelijk' op label Fake Records. De singles werden vlot gedraaid op de radio en de videoclips werden online overdonderend vaak bekeken.  Uit dezelfde periode dateren hun gesmaakte passages in 'Iedereen Beroemd'.
Drukke festivalzomers, een tour door Nederland en een steeds groter wordende fanbase bevestigde op elke mogelijke manier de doorbraak.  Het leidde tot een platendeal bij Sony Music Belgium, waar ze in 2015 hun EP 'Niet Te Doen' uitbrachten.  Creatieve meningsverschillen zorgden in 2016 voor een breuk met Sony, waarna Uberdope terug thuis kwam bij Fake Records. De daaropvolgende jaren stonden in het teken van hun comeback-album, dat geproduceerd zal worden door de Compact Disk Dummies. Deze (derde) plaat, moet hen definitief (be)vestigen in de eregalerij van de Belgische muziek.  Een eerste single zal binnenkort te horen zijn, maar voor de release van het hele album is het wachten tot najaar 2018.

 

20:00 FelixFizzlfelle
21:00 A School Called Tribe ft. Fatih & FelixFizzlfelle
22:00 UBERDOPE

 

Co-org. A School Callet Tribe (ASCT) www.asct.be

Praktisch

zaterdag 12 mei 2018

deuren 19:30
concert 20:00

staand concert

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


Yüzyüzeyken Konuşuruz


LATCHO BILO


Artists Against Apartheid