za.11.febTurbinezaal

VITA DE LA MIA VITA - Valentijn in zang en woord

Dulcisona o.l.v. Marian Steyaert

Is er een thema meer bezongen en beschreven dan de liefde? Gemengd koor Dulcisona grijpt deze periode rond Valentijn aan om een selectie van liefdesliederen te brengen. Muziek van onder andere Hawley, Lassus, Sandström en Schütz wordt afgewisseld met woord en voordracht door Joris Pinseel.

Dulcisona bouwt sinds 1984 aan een even afwisselend als uitgebreid repertoire. Onder de enthousiaste leiding van Marian Steyaert (“Eerste Prijs” voor notenleer, piano, harmonie, muziekgeschiedenis, praktische harmonie en koordirectie aan Konink¬lijk Muziek-conservatorium in Gent, lerares piano en koordirectie aan de Muziekacademie van Gent) werd het koor in 2008 finalist in de koorwedstrijd Koor van het Jaar. Op 11 september 2011 voerde Dulcisona in het kader van het Festival van Vlaanderen het War Requiem van Britten uit, als eerbetoon aan de slachtoffers van 9/11. In 2015 was het koor te gast op het Festival de Wallonie met de uitvoering van La Petite Messe Solennelle van Rossini en in juli 2017 brengt Dulcisona daar Ein Deutches Requiem van Brahms.

Joris Pinseel
Schrijnwerk is de autobiografie van Joris Pinseel (1985) waarin hij leugen, verlangen en waarheid verweeft tot een verhaal. Het begon in 2010 met een optreden in een klein Gents Keldercafé. De woorden in de loop der jaren gesprokkeld voor teevee, vonden publiek. De vorm liet zich na lang schaven stilaan vinden. Doorheen de jaren verandert het verhaal, dat niet zonder het podium kan worden verteld.

Dulcisona | www.dulcisona.be | leen.vangijsel@dulcisona.be | 0485627577