za.18.junTurbinezaal & Kelderzaal

vzw Jong & Hip Hop Hooray present Gentertainment & Freestage

ft. Cedje en Gyamfi and many more

• Gentertainment w/ Cedje en Gyamfi (Kelderzaal)

Op 10 juni slaat vzw Jong terug de handen in elkaar met De Centrale voor de vierde editie van Gentertainment, waar onze getalenteerde jongeren terug in de spotlights zullen staan.  Deze keer verzorgen ze het voorprogramma van maar liefst twee gerenommeerde namen in de hiphopscene, zijnde Cedje (Mechelen) en Gyamfi (Gent).
Aangezien Gentertainment twee jaar niet fysiek is kunnen doorgaan door een welbekende pandemie hebben we besloten om deze editie iets speciaals te doen. De bedoeling is om een album in elkaar te boksen met de winnaars van onze Blijf Binnen Barz contests, de jongeren uit de vzw Jong studio’s en lokale rappers die de kans krijgen om hun nummer in te zenden en op die manier op het album kunnen verschijnen. Deze verzamelplaat zal op 10 juni worden voorgesteld.

Met Gentertainment gebruikt VZW Jong muziek als verbindende factor tussen Gentse jongeren onderling en de verschillende disciplines die aan deze kunstvorm gelinkt zijn. Dit met als doelstelling de ontwikkeling van de jongeren te stimuleren, zij het nu sociaal en/of artistiek. Zang, rap, het spelen van een instrument, producing, dj – ing, whatever… Vertrekkende vanuit enkele eenvoudige vragen…waar liggen de interesses of talenten van de jongeren, wie willen ze zijn als muzikant/artiest en wat hebben ze nodig om dat doel te bereiken?

Co-org.: Gentertainment (thanks for words and visuals)

*******************************************************************

• Hip Hop Hooray Freestage Event (Turbinezaal)

Hip Hop Hooray is een vzw uit Gent die sinds 2017 het doel heeft alle elementen van hiphop in de kijker te zetten. Van festivals tot live optredens, workshops en jams. De organisatie zet zich in voor de ontwikkeling, creatie en presentatie van artiesten en probeert ook opleidingen aan te bieden die bevorderend zijn voor die ontwikkeling en de Gentse hiphop in het algemeen. Dit in de vorm van workshops, feedback momenten en toonmomenten.

Onze rode draad en maatschappelijke impact/insteek is het freestage-concept.
Een groeiplatform waar opkomende, lokale, (vaak) onervaren artiesten kunnen aan deelnemen. Voor de aanvang van een event hebben artiesten de mogelijkheid zich in te schrijven voor onze Freestage. Hiervoor moeten ze een track naar keuze uploaden via het VI.BE platform. Een jury van erkende artiesten, producers, managers en bookingagents maken vervolgens hun selectie. Uit deze online pre-selectie worden 6-8 winnaars gekozen voor de live selectie. Deze selectie zal telkens live plaatsvinden bij een erkende Gentse werking/huis waar alle artiesten dezelfde kansen krijgen en er feedback wordt gegeven door de jury. Hier moeten ze drie-vier nummers brengen in een professionele setting, met publiek en jury, waarna er feedback wordt gegeven.
De winnende artiesten krijgen de mogelijkheid om een volwaardige, professionele show te beleven en te brengen in het voorprogramma van onze events. Deze beleving wordt versterkt door een fee van 150€ en promotionele aandacht op onze kanalen.

Co-org.: Hip Hop Hooray (thanks for words and visuals)

Praktisch

zaterdag 18 juni 2022

19:00

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


Yüzyüzeyken Konuşuruz


LATCHO BILO


Artists Against Apartheid