za.11.sepDe Centrale

WATT's DC - De Centrale by night

sound & vision

Het DNA van De Centrale ontrafeld…
De iconische, groene emailsteentjes vormen het decor voor een uitzonderlijke avondlijke wandeling door het gebouw. Een gids leidt je auditief enkele unieke industriële items en uiteraard ook langs de Turbinezaal!
Tussen de turbines, alternators en generatoren duik je als bezoeker het “nachtleven” in. Machines lichten op, de de sound zwelt aan en zorgt voor een eigenwijze soundscape achter de schermen van De Centrale.
Eenmaal afgedaald tot de oude stookvloer, dwaal je verder tussen 100 jaar oude buizen en kranen om zo de schuilkelder te bereiken.
Ism. Vzw Voem & Graffitilights onthullen we gaandeweg het DNA van De Centrale…
Licht en muziek zullen volop aanwezig zijn op deze monumentale wandeling, boek ruim op voorhand want de plaatsen zijn beperkt en worden via een tijdslot verdeeld. Reken erop dat het  nachtelijk bezoek ongeveer 45 minuten zal duren.

Deze nacht kom tot stand in samenwerking emt vzw Gandante en dankzij de steun van Luminus.

WATT's DC - OPEN MONUMENTENWEEKEND 2021

Van elektriciteitscentrale tot intercultureel muziekcentrum.

In 1920 startte de bouw van een elektriciteitscentrale in de Ham te Gent. Ooit aangedreven door cokes, later diesel, werden de generatoren in 1980 ‘koud’ gezet. Een stad in verandering & vormde de motor voor de uitbouw van een intercultureel ontmoetingscentrum in een voormalig industrieel pand.
Van elektrische tot muzikale energie.
Vandaag is De Centrale een centrum dat inzet op creatie en presentatie van muziek die verwijst naar de diversiteit van de stedelijke bevolking. Het beschouwt de super diversiteit in Gent en in Vlaanderen als haar inspirerend referentiekader en als een uitdagende werkcontext.

Praktisch

zaterdag 11 september 2021

21.00/ 21.15/ 21.30

22.00/ 22.15/ 22.30

23.00/ 23.15/ 23.30

U kan reserveren per bubbel voor een specifiek tijdslot.

De plaatsen zijn beperkt! Veel plaatsen zijn niet toegankelijk voor mensen in een rolstoel.

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


Yüzyüzeyken Konuşuruz


LATCHO BILO


Artists Against Apartheid