ma.16.mei

WIJ (WESP)

Een straffe muzikale productie voor wie Nederlands leert

WIJ brengen een wereld samen
in het Nederlands
met muziek als
internationale taal

Lennaert Maes en Andries Boone maken al 10 jaar voorstellingen voor wie Nederlands leert. In de voorstelling WIJ werken zij samen met 3 topmuzikanten: Hussein Rassim uit Irak, Asia Obstarczyk uit Polen, en Jérémie Hakeshimana uit Burundi. Deze nieuwkomers waren in hun geboorteland al professioneel actief als muzikant en brengen hun muzikale invloeden nu mee naar het podium van WIJ. Liedjes van bij ons krijgen een exotische invulling en liedjes van bij hen krijgen een Nederlandstalige versie. Zo maken WIJ samen muziek, met het Nederlands als voertaal, maar met muziek uit de hele wereld.

Alle teksten worden geprojecteerd tijdens de voorstelling en drie van de songs uit deze productie worden in de studio opgenomen. Rond deze songs verschijnt een educatieve bijlage, zodat er in de klas mee kan worden gewerkt.

WIJ is een nieuw en straf muzikaal verhaal door Vlamingen én anderstaligen die Nederlands leerden, gemaakt voor wie Nederlands leert, maar net zo goed boeiend voor elke andere Nederlandstalige theaterbezoeker.

Bij WIJ komen we allemaal samen.

WESP verbindt muziek met erfgoed en natuur en zorgt voor een divers aanbod van producties en presentaties. WESP verzorgt kleine en grotere activiteiten voor een publiek van 30 tot 1500 mensen. Onder de vleugels van WESP maken muzikanten bijzondere producties, die spelen over heel Vlaanderen en daarbuiten.

WESP organiseert het Merodefestival, de Merode kerkconcerten en muzikale wandelingen en fietstochten. In Leuven verzorgt WESP tijdens Het Groot Verlof de programmatie op het Hogeschoolplein. In Holsbeek organiseert WESP de Holsbeek Sessies.

meer info WESP vzw 

Praktisch

maandag 16 mei 2022

voorstellingen om 14:00 & 20:00

en ook op dinsdag 17.05 !
om 10:00, 14:00 & 20:00

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


Yüzyüzeyken Konuşuruz


LATCHO BILO


Artists Against Apartheid