zo.04.decTurbinezaal

YAŞASIN BOŞANIYORUZ! | NIEUWE DATUM

CABARETESK TURKS THEATER

Theatergroep Binfikir wil met zijn laatste toneelstuk “Hoera, wij scheiden!” het onderwerp “echtscheiding” op een luchtige manier voorstellen om op die manier in debat te gaan met het Gentse (Turkse) publiek!  De tagline van Binfikir is: Liefde is als fastfood geworden en echtscheidingen zijn in de mode.  We trouwen op Twitter en scheiden op Facebook .  “Hoera, wij scheiden!” is een verrassend cabaretesk theaterstuk in 2 bedrijven.
Binfikir is een in Brussel gevestigde Belgisch-Turkse krant die in 2004 werd opgericht.  Binfikir ijvert voor meer diversiteit in de media en de kunst.  Binfikir wil actief kunst naar de straat brengen en de straat naar de kunst.  Met 2 (amateur)theatergroepen ( één voor kinderen en één voor de jeugd ) produceert Binfikir op regelmatig maatschappelijke komedies die de kritiek op de op de Turkse en “autochtone” gemeenschap in België niet schuwen.

Bu kabaremiz oldukça özel… Binfikir Tiyatrosu olarak toplumumuzun önemli bir sorununu sahneye taşıyarak tartışmaya açmak istedik. Her şeyi hızlıca tüketen insanlık maalesef aşkı ve sevgiyi de fast-food gibi tüketir oldu.  Artık boşanma da moda! Twitter’de evlenip, facebook’ta boşanır olduk. Fazla söze ne hacet, Sözü YAŞASIN BOŞANIYORUZ adlı iki perdelik kabaremize bırakalım. Her ne kadar sürç-ü lisan ettikse şimdiden affola!

Het stuk wordt gespeeld in het Turks (omwille van technische redenen is er jammer genoeg geen ondertiteling NL/FR mogelijk).

Regie: Erdinc Utku

Praktisch

zondag 04 december 2016

deuren 15u30
aanvang 16u00

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


Trio Charneux Leleux Puma


Young Curators Program . European Jazz Conference 2024


AZMARI