do.23.aprTurbinezaal

YOUnited9000 - #dag1 (AFGELAST #CORONA)

Toonmoment podiumtraject theater-muziek-dans

Een groep Gentse jongeren komt elke woensdagmiddag samen bij Victoria Deluxe voor het podiumtraject YOUnited9000. Een schooljaar lang experimenteren ze met muziek, dans en theater, onder begeleiding van coaches Iván Gordillo (theater), Ellen Wils (muziek), Oliver Roels en Charlotte Dhaenens (dans). Op 23 en 24 april 2020 delen ze het resultaat tijdens een uniek toonmoment in De Centrale.

Victoria Deluxe investeert sinds 2013 structureel in de uitbouw van een artistiek platform voor talentontwikkeling dat vertrekt vanuit de diversiteit in de stad. We leven in superdiverse steden maar zien deze realiteit nog onvoldoende weerspiegeld in de podiumkunsten. Met YOUnited9000 en diverse doorstroomtrajecten wil Victoria Deluxe hier meer op inzetten.

#dag 1

Co-org. Victoria Deluxe

YOUnited9000 biedt een platform aan jongeren om hun artistiek talent te ontdekken en te ontwikkelen. Ze worden hierin begeleid door coaches met ruime artistieke en pedagogische ervaring.

Het traject richt zich tot jongeren (+15) die verschillende kunstvormen willen exploreren: theater, beweging, muziek, beeld en cross-overs. We creëren een open sfeer waarin we met de jongeren ook inhoudelijke gesprekken willen voeren en tot bewustwording willen komen. Thema’s verbonden aan hun leefwereld diepen we samen uit, zodat ze de basis kunnen vormen voor artistieke expressie.

We gaan samen kijken naar voorstellingen, performances en concerten in verschillende cultuurhuizen, die inspirerend kunnen zijn voor het creatieproces van de jongeren. Het traject eindigt op een Gents podium met een toonmoment waarin spelplezier en verbeelding centraal staan (afwisselend in NTGent, Vooruit of De Centrale). Iedereen die het traject doorlopen heeft, krijgt gerichte feedback en een getuigschrift.

Jongeren met ambitie begeleiden we verder naar een tweede jaar YOUnited9000 of naar doorstroomprojecten binnen de werking van Victoria Deluxe, Jong Gewei of Kopergietery.