di.06.febENTR

ZEM

A girl and her harp

ZEM werd geboren in Ethiopië, wordt als driejarig meisje geadopteerd door een Belgisch/Nederlands gezin en groeit op in Gent.  Vanaf haar achtste volgt ze een klassieke opleiding harp en piano. Daarnaast behaalt ze een Bachelor Sociaal Werk en een Master in de Sociologie (Ugent).  Haar muzikale carrière start al op haar 16de als singer-songwriter en vocaliste voor de Gentse hiphopformatie Rauw&Onbesproken. Haar muziek bestrijkt een uitgebreid gamma van soul, over pop - met  een deelname aan The Voice van Vlaanderen in 2014 - tot intiem Frans chanson.

In 2015 beslist ze om haar muziek en sociale opleiding(en) te verzoenen tot een heel eigen verhaal, aan de hand van zelfgeschreven songs die qua genre even divers zijn als haar eigen  achtergrond.  Ze treedt solo op met piano (De Centrale, De Steiger, Het Depot, Bij de Vieze  Gasten,…) of met haar band (Laurentplein, Bij Sint Jacobs ,…)
Vanaf 2017 krijgt haar artistieke zoektocht een nieuwe dynamiek wanneer ZEM terugkeert naar haar eerste, grote liefde: de harp.