za.21.novTurbinezaal

Zeynep Bakşi Karatağ (Istanbul Ekspres #11)*

AFGELAST #CORONA

Ieder jaar viert Istanbul Ekspres vrolijk en intens feest met Turkse muziek in Gent. Ook deze elfde editie belooft bijzonder te worden. De Centrale en de Handelsbeurs presenteren onder deze bijzondere omstandigheden een compact programma, maar niet minder gevuld met Turkse hartelijkheid en sterk gekruide melodieën die het hart doen zingen.

Traditionele nummers in een nieuw jasje

De muziek van Zeynep Bakşi Karatağ is een mix van vele genres zoals pop, rock, soul, elektronica en uiteraard traditionele Anatolische muziek.
Zeynep Bakşi Karatağ bracht in 2019 verschillende singles uit waarvan "Adaletin bu mu dünya" – met meer dan 9 milj. hits op Spotify – veruit de populairste is. 

"Mijn eerste plaat" Mozaik "was een soort avontuur voor zowel mij als mijn man. We begonnen muziek te maken zonder te weten waar het ons heen zou kunnen leiden. We dachten dat het geweldig zou zijn om al deze oude en traditionele nummers naar een ander, moderner niveau te tillen, wat ook interessant kan zijn voor een jongere generatie.  En ik denk dat heel wat mensen verrast waren om deze nummers op een totaal andere manier te horen. De respons was dan ook overweldigend en bemoedigend. Dus besloten we verder te gaan …”

Zeynep Bakşi Karatağ / zang
Fethi Ak / percussie
Gürsoy Tanc / ak. & el. gitaar
Murat Karatag / toetsen

Praktisch

zaterdag 21 november 2020

uren tbc

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


Picking Combo


LEERLINGENFEEST . ON STAGE 24


SOURAKATA & KADIDJA (5+)