vr.25.mrtKelderzaal

ZWARTWERK + support Tayyou + DJ Zami Zulu (FutureFantastiC)

GO HAM! hiphop tripple bill - part. II

ZwartWerk startte in 2013 en bestaat uit vier MC’s (Kilow, Cali, Breezy, Magiic) en een DJ (Ec), allen afkomstig uit Angola/Congo en met Mechelen als huidige thuisbasis. Hun live-shows zijn zeer energiek. Hun stijl slalomt tussen Afrohouse, hiphop, zouk en loyenge en de tracks zijn altijd aanstekelijk en powerful.
De jury van Studio Brussel had exact 9 maten nodig om overstag te gaan voor ‘Ding Dong’ van ZwartWerk. De mix van een aanstekelijke beat, Afrikaanse vibes en nederlandstalige raps overtuigde meteen en uit ruim 700 inzendingen haalde ZwartWerk moeiteloos de finale van De Nieuwe Lichting 2015. Ze waren hierbij zonder twijfel de meest opvallende act, met tevens de beste reacties van de StuBru-luisteraars.
De volgende maanden wordt er niet alleen volop live gespeeld, maar ook in de studio zullen de heren hard aan de slag blijven. Nieuwe releases worden nog dit jaar verwacht.

+ supp. Tayyou
Deze Kameroense Gentenaar Tayyou werd sinds zijn geboorte muzikaal geprikkeld door de koorzangen van zijn moeder en door de saxofoon van Jazzicoon “Manu Dibango”, die met zijn bekendste nummer “Soul Makossa” de Afrikaanse muziekwereld op zijn kop heeft gezet.  Later verliest zijn hart aan de hiphop en is klaar om - geïnspireerd door o.a. Kery James, Youssoupha, Disiz, Soprano en Kendrick Lamar zijn muzikale boodschap verder te verspreiden.
Taal is niet belangrijk in de muziek.  Het delen van passie en het doorgeven van emoties is wat telt. De Franstalige hiphopper heeft energie, is gedreven en staat klaar om de zaal op te warmen. Tayyoouu!!

Praktisch

vrijdag 25 maart 2016

Deuren: 19u30
Aanvang concert: 20u00

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


Artists in Residence . A Two-Night ShowCase #1


Kwame Mülzz & The 360's


Artists in Residence . A Two-Night ShowCase #2