ma.05.junKelderzaal (staand)

CLEOPATRICK + ĠENN ★ DEMOCRAZY

Cleopatrick, ofwel Canadese jeugdvrienden Ian Fraser en Luke Gruntz, kennen mekaar van hun 4de jaar en luisteren al samen naar muziek van toen ze op hun 8ste AC/DC ontdekten. Hun eigen muziekcarrière begon in 2016 en resulteerde al snel in succes: airplay, zowaar bescheiden hits (single “Hometown”) en festivaloptredens (Leeds, Reading en een tour samen met Royal Blood). Wij kennen hen van in de Backyard op Pukkelpop en een uitverkochte AB show. Muzikaal klinken ze als een emo reïncarnatie van een nineties noise band. 

Voor fans van Highly Suspect, Royal Blood, Catfish and the Bottlemen, AC/DC, Zig Mentality, Ready the Prince, Barkmarket en Jesus Lizard.

*********************

Zoals het een band betaamt die zijn naam ontleent aan het Maltese woord voor razernij, gedijt ĠENN in chaos. "De gekte volgt ons," lacht leadzangeres Leona Farrugia, verwijzend naar de kleurrijke geschiedenis van het kwartet, die tot nu toe werd gekenmerkt door overvallen, juridische geschillen, langeafstandssamenwerkingen en drie bandleden die vanuit Malta naar Brighton verhuisden. Gitariste Janelle Borg is het daarmee eens. "ĠENN had een steungroep kunnen zijn, maar we besloten in plaats daarvan muziek te maken," zegt ze doodleuk.

Belangrijke referentiepunten voor hun muziek zijn onder andere Baxter Drury, Metronomy, LCD Soundsystem, Captain Beefheart en Warpaint. Als je goed luistert, hoor je hoe de band zijn Riot Grrrl-reputatie van zich afschudt en een meer experimentele en neo-psychedelische richting inslaat.

Org. Democrazy

Praktisch

maandag 05 juni 2023

Deuren . 19:30
Voorverkoop . €21
Avondkassa . €25

__________________________________

LINE-UP
CLEOPATRICK . TBA
ĠENN . TBA

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


Mildlife ★ Democrazy