wo.04.oktKelderzaal (staand)

KAU + JOHN GHOST + SDBAN DJ's ★ DEMOCRAZY

Labelnight All Things Sdban #3

Sdban Records en Democrazy slaan de handen opnieuw in elkaar voor een fijne showcase vol vers jazztalent. Met releases van o.a. Stuff., De Beren Gieren, Steiger, TaxiWars, ECHT!,….is het label mee verantwoordelijk voor het succes van een nieuwe golf cutting edge Belgische jazz artiesten. Op het programma voor editie 3 van de Sdban labelnight: KAU en John Ghost.

KAU

Deze zomer speelde KAU nog een indrukwekkende set op Boomtown, vandaag mogen we ze aankondigen voor een volgende sdban label night. André Breidlid, Matteo Genovese en Jan Janzen komen uit verschillende uithoeken van Europa, maar leerden elkaar kennen in Brussel. De invloeden van hun diverse achtergronden en van onze hoofdstad smelten als KAU op intrigerende wijze samen. In het verlengde van BADBADNOTGOOD, Kamaal Williams en Kaidi Tatham combineert het trio jazz met hiphop-invloeden en heerlijk groovy elektronische beats. Hun debuutalbum ‘The Cycle Repeats’ komt uit op 22 september en het concert in De Centrale geldt als hun Gentse release show.

JOHN GHOST

John Ghost, de band rond Jo De Geest,  is terug met een nieuwe plaat. Het sextet rond gitarist/componist voegt er na het internationaal geprezen ‘Airships Are Organisms’ nog een schepje aan toe, met als resultaat een mastodont van een plaat. Met ‘Thin Air . Mirror Land’ poot John Ghost opnieuw een volwaardige langspeler neer. Een album dat deze keer minder transcendeert, maar op reis gaat doorheen een levendige gevoelswereld. Gevuld met vlagen van nostalgie en uitbarstingen van explosieve realiteit, met steeds een donkere toon in de onderbuik. Een weemoedige soundtrack voor bewogen tijden, met als inspiratiebron ‘The Storm’ van Edvard Munch.  

Voer voor fans van Hidden Orchestra, Portico Quartet en James Holden.

Org. Democrazy & Sdban Records

Praktisch

woensdag 04 oktober 2023

deuren . 19:30

vvk . € 13
adk . € 16

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


Salsa . Fiesta . Latina . XXL


BENEFIETCONCERT . KABUNKA